Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) İstanbul’da okuyan Çorumlu üniversite öğrencilerine yönelik, “Gelecek Sensin” temalı, teröre karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya, konuşmacı olarak İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesinde görevli Terör Uzmanı Dr.Ali Kemal Ceylan katıldı. Vakıf yöneticilerinin yanısıra, toplantıda 55 öğrenci hazır bulundu.
Toplantının açış konuşmasını yapan Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu, vakıf çalışmaları hakkında bilgi verirken, “vicdani sorumluluk” olarak burs alan öğrencilerin hayata atıldıktan sonra burs vermeleri sisteminin getirildiğini söyledi.
Velidedeoğlu, İstanbul’da öğrenim yapmanın, sosyal gelişim açısından büyük fırsatlar yarattığına da özellikle dikkat çekti.
Terör Uzmanı Dr. Ali Kemal Ceylan, terörle mücadeledeki en önemli hususun 3 B kuralı (bilgilen, bilinçlen, benimse) olduğunu belirterek, terörün; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biri ile devletin ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşüren her türlü suç teşkil eden eylem olduğunu söyledi.
Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki köprü konumu nedeniyle terör örgütleri tarafından hedef alındığını vurgulayan Dr. Ceylan, terör nedeniyle 400 milyar doları aşan bir maliyetin yanısıra 50 bin civarında insan kaybı yaşandığını anlattı.
Terörle mücadelede en önemli hususların doğru bilgi, gerçek arkadaş, güçlü iletişim, önyargılardan kurtulma, kendini tanıma ve yaşam hedefi olduğunu anlatan Dr. Ali Kemal Ceylan, arkadaş seçimi konusunda önemle durarak, “Çanakkale’de, Lazı, Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, vatan toprakları uğruna gözünü kırpmadan canını verdi. Farklılıklarımız, bizi bölmez, aksine daha da zenginleştirip güçlendirir.” dedi.
Terör Uzmanı Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer, sevgiyi ve ilgiyi hiç tanımadığın kişilerden görmeye başladıysan, amacını ve konusunu bilmediğin sosyo kültürel faaliyetlere davet ediliyorsan, şiddet içerikli yayınlar okumaya başladıysan, illegal bir takım toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin içinde yer alıyorsan, şiddet içeren eylemlerin üyesi durumuna geldiysen, çok geç olmadan, yarınlarını karartmadan geleceğine sahip çık!”
Editör: TE Bilisim