Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Doç. Dr. Cenksu Üçer'in yanı sıra Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcıları Ahmet Süzen ve Abdullah Pamuklu, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.
Program, Çorum Merkez Hicret Camii Müezzini İlhami Kurt'un okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Camiler Haftası konulu sinevizyon gösterisinin izlendiği konferansın açış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın yaptı.
İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, camiler haftası dolayısıyla Çorum'da görev yapan bütün din görevlilerinin haftalarını tebrik etti. Din görevlilerine seslenen Akın, "Camide tahsil edilen ilimdir. Cami ve kitabı yeniden buluşturmalıyız. Camileri yeniden ilimle, irfanla, hikmetle, kitapla buluşturmalıyız. Şahıs merkezli değil, hakikat merkezli okumaların peşinde olmalıyız. İnsan kainat ve medeniyet merkezli okumaların peşinde olmalıyız.
Bundan böyle meydanları boş bırakmadan daha fazla çalışarak insanlarımızı ilmin merkezi olan camilerimize yönlendirmeliyiz ve okuma alışkanlıklarımızı artırarak çeşitli çalışmalarımızla daha özveriyle çalışmalıyız" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Cenksu Üçer ise, “Camiler Allah’ın nuru ile nurlandığımız temel mekânlardır. O nurlardan istifade edenler evlerini de ibadet, iman ve itaat ile nurlandırırlar. İbadet mekânlarımızın merkezi camilerdir. Evler ise o mekânların şubeleri olmalıdır.
İnsanlar elbette ilim, kabiliyet, anlayış vs. noktalarında bir değildirler. Kur’an’da bunun örneklendirilmesi çoktur. Bu bazı insanların bilhassa imamların nurlandırma konusunda vazifeli olduklarını göstermektedir” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim