Tüm renklerin buluştuğu etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verilirken, yemek sonunda ise cem düzenlendi. Davetlilerini oldukça sıcak bir şekilde karşılayan Sultan Ana, “Kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz bozulmasın” dedi.
Sultan Kümbet’in evsahipliğinde yapılan oruç açma yemeğine Vali Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Metin Özbek, AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yağmur Çırak, MHP Milletvekili Adayları; Prof. Dr. Vahit Doğan, Av. Aybüke Topçubaşı Ekici, Fatih Özcan, CHP Milletvekili Adayı Av. Dinçer Solmaz, AKP SKM Başkanı Av. İsmail Yağbat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Alagöz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Doğan, AKP ve MHP'den parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Nadık semtindeki dernek binasında yapılan yemeğe katılım yüksek düzeyde olurken, Sultan Ana (Sultan Kümbet) ise konuklarıyla yakından ilgilendi.
Vali Ahmet Kara ile eşi Mesude Kara’yı cemevi binası önünde karşılayan Sultan Ana, daha sonra cemevini gezdirerek yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Vali Kara, oruç açan vatandaşları selamlayarak, onlarla bir süre sohbet etti.
Konuklarıyla birlikte oruç açan Sultan Ana, davete katılanlara teşekkür etti. Yemek sırasında birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Vali Ahmet Kara ise sofrasını kendilerine açan, birlik ve beraberliğin pekişmesine, hoşgörünün, sevginin yaygınlaşmasına katkı sağlayan Sultan Ana’ya teşekkür etti. Kara, sevginin, muhabbetin, kardeşliğin, gönül birlikteliğinin önemine dikkati çekerek, kendisinin kanaat önderlerini her fırsatta ziyaret etmeye çalıştığını söyledi.
Karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşen yemek programının sonunda Alevi Dedesi Arif Demiral ve Niyazi Bozdoğan lokma duası yaptı.
Yemeğin ardından ise Sultan Ana Vakfı Cemevi'nde cem düzenlendi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim