Uzun ve yorucu bir sürecin ardından istenilen sonuca ulaşıldığını dile getiren Külcü, halkın yeni bir Türkiye'ye “Evet” dediğini belirterek, “2007 yılında bize 367 dayatması yaptılar. Süleyman Demirel'i seçen, Turgut Özal'ı seçen anayasa, Ahmet Necdet Sezer'i seçen anayasa bu defa farklı bir şekilde uygulandı. Koşan Türkiye'ye pranga vurmaya çalıştılar. Milletimiz 2007 yılında ilk düğümü çözdü. Millet 2007 yılında Cumhurunu seçmeye evet dedi. 2002'den beri her zaman millete, inandık, güvendik ve milletle beraber yol yürüdük.  Milletimiz egemenliğin yegane sahip olarak bundan sonra her şeyin kararını kendi verecek. 2007 yılında biz evet dedik onlar hayır dedi, 2010'da biz evet dedik onlar hayır dedi yine 2017'de biz evet dedik onlar yine hayır dedi. Bunlar suyu yokuşa vurmaya çalışıyorlar. Suyu tersine akıtmaya çalışıyorlar ama bu su tersine akmaz bunu bilsinler." diye konuştu

15 Temmuz’un bir daha yaşanması için pusuda bekleyen, fırsat kollayan ve plân yapan mihrakların tarihin çöplüğüne süpürüldüğünü kaydeden MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, “Türk milleti 15 Temmuz’da devletin, milletin, Cumhuriyet’in ve Türklüğün bekasını hedef alanlara 16 Nisan’da tarihi sorumluluğunu yerine getirmiştir. Evet oyları Avrupa’ya kapak, haçlıya tokat olmuştur.” dedi.

Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ve Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da Çorum halkına verdikleri destekten ötürü minnettar olduklarını dile getirerek teşekkür ettiler.

(Recep SERBES)               

Editör: TE Bilisim