Hak-İş Konfederasyonu’nun 28 Şubat 1997 dönemdeki genel başkanı sıfatıyla, 9 Ekim 2012’de TBMM 28 Şubat Araştırma Komisyonu’nda konuyu gündeme getirdiğini ve bazı önemli iddialarda bulunduğunu hatırlatan Uslu, komisyonda “28 Şubat dönemindeki 5’li çete içerisinde olup da, sadakat yarışına girenlere, Hazine’den arsa tahsisi yapılmış mıdır? Banka kurma izni verilmiş midir? Kamu bankalarından ucuz kredi tahsisi yapılmış mıdır? Avrupa’da yaygın olarak kurulan Koordinasyon Merkezlerine kimler atanmıştır?” şeklinde iddialarda bulunduğunu ve bu iddiaların ciddi iddialar olmasına ve aradan geçen uzun zamana rağmen, bu soruların, muhataplarına hukuk zeminlerinde yöneltilmemiş olmasının ilginç olduğunu ifade etti.

28 Şubat darbe döneminde çok sıkıntılı günler geçirildiğini anlatan Salim Uslu, halkın hayalleri, geleceğe dair umutlarının yok edilmek istendiğini, toplumun bir korku tüneline sokulduğunu ve zulüm düzeninin, gerekirse bin yıl süreceğinin ifade edildiğini dile getirdi.

Geride kalan 22 yılda 28 Şubat’ın karanlığının aydınlığa dönüştüğünü, üniformalı darbecilerin, kamuoyu vicdanını tatmin edecek düzeyde olmasa bile, bir şekilde yargılandığını ancak darbenin gönüllü taşeronluğuna soyunan, sözde sivil toplum temsilcisi olan apoletsizlerin henüz yargılanıp, gereken cezayı almadığını anlatan Uslu, “Dönemin TİSK Başkanı merhum Refik Baydur’un kendi ifadesiyle 5’li Çete’yi oluşturan, o zamanki Türk-İş, TOBB, TESK, TİSK ve DİSK yöneticileri, yani 28 Şubat’ın apoletsizleri de yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

Uslu, özellikle, emekçilerin hak ve hukuku adına, onların aş, iş ve özgürlükleri için bir araya gelmeyi beceremeyenlerin, 28 Şubat darbesine taşeronluk için bir araya gelmiş olmalarının, hem toplumun hem de tarihin vicdanını sızlattığını, bu vicdan sızısının bir an önce dindirilmesi gerektiğini anlattı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim