Geçtiğimiz yıl Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin birinci yıldönümünde Çorum’da da anma programı düzenlendi.

11-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikler Çorum Valiliği öncülüğünde Çorum Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor.

Dün Çorum Şehitliği’nde düzenlenen törenle anma etkinliklerinin startı verildi. Törene, Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Garnizon Komutanı Albay Şenduran İnan, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ile gaziler katıldı.

KÜLCÜ: “HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Belediye başkanı Muzaffer Külcü yaptı. Külcü, 15 Temmuz’da şehit olanları ve gazileri şükranla yâd ederken, “Gözü dönmüş güruhun ülkeyi bölmeyi amaçlayan hain girişimi karşısında adeta Çanakkale’nin kınalı kuzuları gibi geri dönmeyi asla düşünmeksizin sokaklara dökülen binlerce kişi bu ülkeyi ayakta tutmayı başardı” dedi.

KURT: “EN KÖTÜ GÜNÜMÜZ BÖYLE OLSUN”

AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise Türk halkının ülkemizi bölmeye çalışanlara büyük bir ders verdiğini dile getirerek, “En kötü günümüz böyle olsun” dedi.

CEYLAN: “HALK DESTAN YAZDI”

AK Parti Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan da 15 Temmuz darbe girişiminde halkın destan yazdığını belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve gazilere de acil şifalar diledi.

USLU: “ACIMIZI BALEYLEDİK”

Ceylan’ın konuşmasının ardından kürsüye AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, çıktı. “2016’nın 15 Temmuz’unda biz adeta acıyı bal eyledik” diyen Uslu, hainlere inat yaşamayı ve yaşatmayı görev sayacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından şehitler anısına saygı atışı gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek mezarlara karanfil bırakıldı.

Program, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın duasının ardından sona erdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim