Şampiyonluk mücadelesi verecek olan Çorum Belediyespor, lig öncesindeki son hazırlık maçında Bölgesel Amatör Lig 5.Grubun şampiyon adaylarından Yozgatspor’la 1-1 berabere kalırken, henüz hazır görünmedi.

Yozgat Şehir Stadında oynanan açılış maçanda önce görüldü ki, Yozgatspor il olarak, taraftar olarak şampiyonluğa inanan bir şehir. Sezon açılışına Galatasaray’ın eski futbolcusu olan Teknik Direktör Cihat Aslan’ın da davet edilmesi ve Yozgatlı sanatçı Mümin Sarıtaş’ın konser vermesi Yozgatlıları coştururken, şampiyonluğa kenetlendikleri görüldü.

Maçta, iki takım futbolcuları saha içinde didişmekten futbol oynamaya fırsat bulamadılar. Elektriğin kesilmesiyle de maç, maç olmaktan çıktı. İkinci yarı halı saha maçı gibiydi. Yetersiz elektrik sayesinde izleyiciler göze hoş bir futbol izleyemedi. Rakip takımın sert futbolu nedeniyle Belediyespor oyun kurmakta zorlandı. Çorum Belediyesporlu futbolcular sakatlanma korkusuyla ayaklarında fazla top tutmadılar. Ama mücadele iyiydi.

Yozgatspor maçı lig için kesinlikle ölçü değil. Bu yüzden, bu maçı yok sayıp lige moralli girmeli. Ben de bu takımın iş yapacağına inanıyorum. Başarı için şehir olarak kenetlenmek şart.

Çorum Belediyespor, yeni sezonun ilk maçını Cumartesi günü İstanbul deplasmanında Büyükçekmeçe Tepecikspor ile oynayacak. Burada alınacak puan ya da puanlar lige moralli başlamak adına önemli. Ama puansız başlamak da her şeyin sonu değil.

***

Futbol İl Temsilciliğine tekrar seçilen Engin Ayan, 25 kulübün tamamının oyunu alarak sekizinci kez seçildi. Aynı gün Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Çorum Şubesi’nin de kongresi vardı. Burada da Remzi Karahan yeniden seçildi. Engin Ayan ve Remzi Karahan’ı kutluyor, başarılar diliyorum.