Bayburt maçında pek göremesek de, geçtiğimiz hafta, İneölspor’la oynanan ve 3-0 kazanılan maçta, teknik direktör değişikliğinin takım üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başladık.

Öncelikle, İnegölspor maçına kısaca değinmek istiyorum. Kazanmaya daha çok ihtiyacı olan ve maça hızlı başlayan İnegölspor karşısında Çorum FK’nın oyuna girmekte zorlandığını gördük. 8.dakikada Atakan Akkaynak’ın biraz da şansının yardımıyla attığı gol Çorum FK’yı rahatlattı. Baskılı oynadığı dakikalarda kalesinde gol gören İnegölspor moral motivasyon olarak oyundan düştü. Bu bölümle Çorum FK kontrolü ele aldı ve oyunu istediği gibi yönlendirdi. Bunu uzun süre götüremedi ama tecrübesiyle rakibin oyuna ortak olmasına izin vermedi.

İkinci yarıda, kontrollü bir oyun benimseyen Çorum FK, özellikle Atakan Cangöz’ün 68.dakikada oyuna girmesinden sonra orta sahayı sertleştirdi. Bu da, rakip takım ataklarının seyrelmesine ve savunmanın bir nebze de olsa rahatlamasına neden oldu. Çünkü, iki takım da orta sahada çok yumuşaktı. Dolayısıyla, orta sahalar çabuk geçildi.

Puan için gol bulması gereken İnegölspor’un tüm riskleri aldığı son bölümlerde, Çorum FK hızlı hücumlarla etkili oldu. Çorum FK, bu sezon ilk kez hızlı hücumlarla bu kadar etkili oldu. Üç golün de hızlı hücumlarla geldiğini görüyoruz. Bu da, Tahsin Hoca’nın takıma kısa sürede yaptığı en önemli dokunuşlardan biri oldu. Daha da iyi olacağını düşünüyorum.

72.dakikada Enes Nalbantoğlu’nun golüyle farkı ikiye çıkartan Çorum FK, Burak Çalık’ın son dakika golüyle de 3 puanı 3 golle alarak bu sezon en farklı deplasman galibiyetine imza attı.

Maçın genelindeki görüntü itibariyle, sezon başından bu yana gelen süreçte daha derli toplu, ne oynadığını bilen ve ne oynamaya çalıştığı anlaşılan bir Çorum FK gördük. Takımın iştahlı oyunu ve kazanma arzusu da net şekilde belli oluyordu.

Tahsin Hoca da, farklı galibiyete rağmen eksik yönlerini ifade etti zaten. Takımın fizik gücünün zayıflığı fark ediliyor zaten. Devrenin son haftalarına girilirken, yükleme yapmak zaten olmaz. Bu yüzden, devre arasına en az kayıpla girmeyi hedeflemek an akılcı yol olacaktır. Hoca transfer ister mi, istemez mi, zaman gösterecek. Ama, bu kadro zaten kalitesiyle grubun en iyi takımlarının başında geliyor. Bence transfer yapılacaksa, bu orta sahaya olmalı. Orta sahayı sertleştirebilecek özelliklerde bir oyuncu olmalı.

Grupta, puanlar birbirine o kadar yakın ki, her puan çok kıymetli. En az hatayı yapan takımlar hedefine ulaşacak.

Bu haftaki Erzincanspor maçı, son 2 haftada alınan galibiyetlerin önemini ve hoca değişikliğinin takıma yansımasının etkilerini daha net bir şekilde bize gösterecek. Hedefe giden yolda, Çorum’un tüm katmanlarının ve taraftarların destek vermesi çok önemli. Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Aşgın’ın başlattığı bayrak kampanyası, şehirde şampiyonluk havasının oluşması noktasında çok değerli. Herkesin bu kampanyaya destek olması gerek. Şampiyonluk, ancak birlik ve beraberlikle kazanılabilir. Bunun için de, “Birlikte başaracağız” sloganının şehir tarafından doldurulması lazım.