Şampiyonluk parolasıyla başlanan sezonda, son 3 maçta aldığı yenilgilerle liderlikten 8.sıraya kadar gerileyen Çorum FK oldukça sancılı bir süreçten geçiyor. Camianın bir an evvel birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmesi, şampiyonluk hedefine ulaşılabilmesi için hayati önem taşıyor.

Bu haftaki yazıma Ankaraspor maçıyla başlamak istiyorum. Oynanan oyunla ortaya çıkan sonucun ters orantılı olduğu, ender maçlardan birine şahit olduk. İlk 20 dakika hariç, oynayan, pozisyon bulan taraf Çorum FK, sahadan 3-1 gibi sürpriz bir sonuçla yenik ayrıldı. Bu kadar çok pozisyona girip, atamazsanız elbette böyle bir sonuçla karşılaşabilirsiniz. Ligin en iyi golcüleri Çorum FK’da diyoruz ama, kaçan pozisyonları görünce, söyleyecek bir şey bulamıyor insan. Bunu sadece şanssızlıkla açıklamak yanlış olur. Şanssızlığın yanında biraz da beceriksizlik var.

Ankaraspor 2-0’ı yakaladıktan sonra topu Çorum FK’ya verdi. Teknik direktör Mert Nobre’nin iki oyuncu değişikliğinin yanı sıra oyuncu dizilişinde de değişikliğe gitmesi yerinde bir hamleydi. 3’lü savunmaya geçip çift forvete dönmesi, Çorum FK’nın oyunu rakip yarı alana yıkmasına ve pozisyon üstünlüğü kazandırmasına neden oldu. 39.dakikada Mehmet Akyüz’ün golü ikinci yarı için bizi umutlandırdı.

İkinci yarıda, yine baskılı oynayan, goller kaçıran taraf Çorum FK iken, 69.dakikada, orta alanda kaptırılan bir topun gol olması, belki de bir çuval inciri berbat etti. İşte sezon başından beri yaşanan en büyük sorun, bu bireysel hatalar sonucu yenen goller ve neden olduğu puan kayıpları. Buna bir türlü önlem alınamadı. Alacak olan teknik direktör Mert Nobre’dir.

Skor 3-1’e geldikten sonra bile inanılmaz pozisyonlar kaçtı. Tabii, bu kadar gol kaçırırsanız, yenilgi de kaçınılmaz oluyor. Sonucuna en çok üzüldüğüm maçlardan biri oldu. Farklı kazanabilecekken, hem de taraftarının önünde yenilmek hiç iyi olmadı.

Üst üste alınan 3 yenilgiye rağmen bir maç eksiği ile zirvenin 4 puan gerisinde yer alıyor Çorum FK. Yani, henüz kaybedilen bir şey yok ama, bu gidişle işi çok zor. Birçok oyuncu, kaçak dövüşüyor. Henüz performansının yarısını bile sahaya koymayan oyuncu sayısı oldukça fazla.

Teknik direktör Mert Nobre ilk kez istifaya çağrıldı. Bence de, artık bir kan değişikliğinin zamanı geçiyor bile. Aradaki puan farkı açılmadan, taraftar, şehir takıma sırtını dönmeden bu değişiklik yapılmalıdır.