Ligin boyu her geçen gün kısalıyor ve artık puan kayıplarının telafisinin mümkün olmadığı haftalara giriliyor ama Çorum Futbol Kulübü maalesef henüz ritmini bulamadı. Alınan istikrarsız sonuçlar nedeniyle bir türlü play-off potasına yaklaşmak mümkün olmuyor.

Kurulan kadronun kalitesine bakıyoruz, oynanan futbola ve alınan sonuçlara bakıyoruz, birbiriyle örtüşmüyor. Bir yerlerde bir yanlış yapılıyor ama ne? Doğrusu biz de merak ediyoruz. Bu kadro nasıl olur da play-off şansını bile zora sokar, akıl mantık işi değil.

Benim bu konuyla ilgili tespitim şu: Birincisi, kaliteli futbolcular alınmasına rağmen yanlış kadro kuruldu. Neredeyse her maçta meydana gelen bireysel hatalardan kaynaklanan basit puan kayıpları.

Evet, iyi kadro kuruldu ama alınan futbolcular birbirini tamamlamıyor. Ara transfer döneminde de ihtiyaca göre oyuncu alınmadığını düşünüyorum. Mesela, bek ve kanat transferine ihtiyaç varken, başka mevkilere oyuncular alındı. Bek ve kanat mevkilerindeki sorunu son Kocaelispor maçında bir kez daha gördük. Keşke, orta saha ve stoper yerine bek ve kanat transferi yapılsaydı.

Bazı maçlarda futboldan ziyade puan almak önemlidir. Kötü oynarsınız ama puan alırsınız. Sezon boyunca tüm maçları iyi oynamak zaten mümkün değil. Ama kötü oynadığın maçlarda bile puan almak lazım. Bırakın kötü oynadığı maçta puan almayı, Çorum Futbol Kulübü iyi oynadığı birçok maçta bile puanlar kaybetti. İşte Kocaelispor maçı da “yenemiyorsan bile yenilmeyeceksin” tarzı maçlardan biriydi.

Evinde 1-0 kaybettiği maçta penaltının haksız olduğu ve penaltılarının verilmediği mazeretinin arkasına sığınmak kendini kandırmaktan başka bir şey değil. Çünkü maçın genelinde Çorum Futbol Kulübü galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadı. Mücadele anlamında da sıkıntı vardı. Böylesine önemli, hayati bir maçta oyun içerisinde sarı kart gören oyuncusunun bile olmaması Çorum Futbol Kulübü’nün kazanmak için olağanüstü bir şey yapmadığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. İki oyuncu sarı kart gördü. Biri yedek kulübesinden, diğeri maçtan sonra itirazdan. Maç içerisinde bir reaksiyon yok! Bu da üzerinde durulması gereken ciddi bir mesele.

Nasıl ki bir galibiyetle şampiyon olunmuyorsa, henüz 16 maç varken, 1 yenilgiyle de umutlar tükenmiyor. Elbette play-off şansı devam ediyor. Ama bu futbolla, bu mücadele ile çok zor. Bu kadronun artık kalitesine yakışır sonuçlar alması lazım. Yoksa, tarihinin en büyük fiyaskosuyla bitecek bir sezon Çorum Futbol Kulübü’nü bekliyor.