AKP’nin Suriye konusunda ısrarla kraldan çok kralcı tavırları Ortadoğu’da dayanışmayı arttırarak hayırlara vesile olmaktadır. Eskiler bir musibet, bin nasihatten evladır, derler.

 

Uzun söze ne gerek…

 

Irak, bir taraftan İran ile Savunma ve İşbirliği Anlaşması, diğer taraftan da Rusya ile 5 milyar Dolarlık askeri anlaşma hazırlıkları içindedir.

 

Ortadoğu’daki antiemperyalist cephe ABD’ye karşı dayanışmayı arttırmaktadır.

 

Uzun söze ne gerek…

 

Şer cephesine gelince…

 

Büyük Kürdistan hayaliyle ikinci İsrail için yatıp kalkan Barzani ise İsrail’den silah almanın peşindedir. Kış kışlığını yapıyor… Durmak yok… Yola devam…

 

Uzun söze ne gerek…

 

ABD’nin Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da 22 ülkenin sınırlarını yeniden çizmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını bilmeyen kalmamıştır. Bu nedenle Türkiye’nin ulusal güvenliği ve toprak bütünlüğü için hassas bölge Irak ve Suriye’nin bütünlüğüdür.

 

2003’de ABD’nin Irak’ı işgal ederek Güneydoğu’dan komşumuz olması bölgedeki mevcut dengeleri bozmuştur. Kuzey Irak’ta, peşmerge başı M. Barzani eliyle çakma bir Kürdistan kurdurulmuştur.

 

Bu hamle, a) Irak’ın bölünmesi, b) Emperyalizmin kadim hayali Büyük Kürdistan ve/veya taze hayali ikinci İsrail için mevzi tutulması, c) Bölücü terör örgütü PKK dâhili ve harici desteklerle azıtılarak kan ve can pahasına Türk milletinin bölünmeye razı edilmesi içindir.

 

Uzun söze ne gerek…

 

Barzani’nin Irak petrollerini dünyaya satış hamlesi, AKP desteğine rağmen, şimdilik de olsa sonuçsuz kalmıştır.

 

AKP iktidarının Bağdat yerine Barzani’yi muhatap alması Türkiye-Irak ilişkilerinde kaçınılmaz olarak gerginliğe sebep olmuştur.

 

AKP-Irak ilişkilerinin böylesine gerildiği bir süreçte Bağdat yönetimi Irak’ın Kuzey’indeki Türk üslerinin kapatılması çalışmalarını başlatmıştır.

 

Bu hamleye kimin karşı çıkacağı ise malumdur. ABD ve İsrail’in hizmetkârı, Davutoğlu Ahmet’in ağabeyi Kak Barzani…

 

“Türkiye’ye Kürt kedisi bile vermem” diyen Barzani-Talabani anlayışının AKP ile “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısına vokal yapmaktan başka çaresi yoktur.

 

Uzun söze ne gerek…

 

Bu fotoğrafa Suriye’ye gönderilecek 15 bin silahlı kişiye eğitim veren Barzani (Erbil) ile Şam’a (B. Esad) destek veren Bağdat (Maliki) da eklenince ak koyun, kara koyun ortaya çıkmaktadır.

 

Ahval ve şerait bu merkezdeyken Kemalist Devrim’i inşa eden Meclis’in çatısı altında “Esad’ın canı cehenneme” sözüyle tutanaklara geçen vekil, hangi cehenneme kül olduğunu idrak ettiğinde umarım çok geç olmaz…

Uzun söze ne gerek? Kısa ve öz konuşmak lazım.

 

İç ve dış politikada Kemalist Devrim'in ilkeleri gerekmektedir. YURTTA SULH, CİHANDA SULH...