Çorum Belediyespor’un isim değişikliği talebi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onaylandı. Başkan Fatih Özcan, kulübün isminin “Yeni Çorumspor” olduğunu açıkladı.
Beraberinde başkan yardımcıları Hamit Işık ve Mustafa Altunkaya ile lirlikte bir grup taraftarın da katıldığı basın toplantısı düzenleyen Başkan Fatih Özcan, isim değişikliği ile ilgili verdikleri mücadeleyi kazandıklarını söyledi. Özcan, tüm engellemelere rağmen kulübün ismini değiştirmeyi başardıklarını söyledi.
Göreve geldiğinde, Çorumspor efsanesini geri döndüreceklerine dair söz verdiğini hatırlatan Fatih Özcan, “Çok mücadele ettik. Tüm engellemelere rağmen yılmadan mücadelemizi verdik ve sonunda kazandık. 
Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, kulübün ismini Yeni Çorumspor olarak değiştirmemizi ve logomuzu onayladı. Yalnız, logoda Çorumspor’un kuruluş yıldönümü olan 1967’yi kabul etmedi. Biz de 2018 yaptık. Yeni Çorumspor hayırlı olsun.
Mali bilançonun da incelenip onaylanmasından sonra resmiyette de kulübün ismini Yeni Çorumspor olarak kullanmaya başlayacağız. Değişiklikte Yeni Malatyaspor’un metodunu uyguladık. Bize çok yardımcı oldular. Onlara da teşekkür ediyoruz. Kulübün ismi Yeni Çorumspor Kulübü A.Ş. oldu. Biz sadece Çorumspor ismini kullanacağız.
ÇORUMSPOR’U ALMAYA TALİBİM
Göreve ilk geldiğimde bir söz verdim. Dedim ki, Çorumspor efsanesini geri döndüreceğiz. Gelinen noktada, tüm engellemelere rağmen kulübün ismini değiştirmeyi başardık. Bugün buradan bir söz daha veriyorum. Ben, Çorumspor ismine talibim. Rumi Ispanak’la görüştüğümde ‘falanca falanca yerlere şu kadar borcu var.’ Ben, bedelini ödeyip Çorumspor’u almaya talibim. Sezon sonuna kadar, Yeni ismini de kaldırıp sadece Çorumspor yapacağız.
Çorumspor efsanesini döndürdük. Çorumspor’u siyasetten kurtardık. Artık şehrin her kesimini stada ve takıma destek olmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim