Trabzonspor, 46 puanla sezonun ilk yarısı sonunda zirvede yer alırken, İttifak Holding Konyaspor, 39 puanla Trabzonspor'un ardından ikinci sıranın sahibi oldu.

Bu iki takımı 33 puanlı Medipol Başakşehir, 32'şer puanlı Fenerbahçe ve Atakaş Hatayspor takip etti.

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, 28 puanla 7. sırada kendine yer bulurken, Beşiktaş'ın 1 puan gerisinde kalan Galatasaray ise 27 puanla ilk yarıyı 10. sırada tamamladı.

Bu sıralamayı gören yorumcular Trabzonspor’un gayrı resmi şampiyon olduğunu ifade ettiler.

İlk yarının sonuçlarına baktığımızda Türkiye futbol tarihinde bir istisnanın yaşandığını görüyoruz. Ligin zirvesinin olmazsa olmaz üç takımı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray amiyane deyimle nal toplamışlardır. Bir diğer deyişle, teşbihte hata olmaz, Trabzonspor köpeksiz köyde değneksiz dolaşmıştır.

Süper ligi 81 puanla tamamlayan Trabzonspor daha bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti.

Ancak bakılıp görülse de ifade edilmeyen bir gerçek vardır. Süper Lig’in ikinci yarısının puan sıralaması. Fenerbahçe 45 puanla birinci, Kasımpaşa 42 puanla ikinci, Trabzonspor 39 puanla üçüncü, Fraport TAV Antalyasor ise 38 puanla dördüncü olmuşlardır.

Ligin iki yarısının sonuçlarının karşılaştırılması Trabzonspor’un aslında Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın son düzlükte yaşadıkları performans sıkıntısıdır.

İşte bu noktada Abdullah Avcı’nın teknik direktörlük geçmişine bakmamız gerekecektir. Ancak böylece yaşanan sonucun sebebini bulabiliriz.

(Abdullah Avcı’nın teknik direktörlük yolculuğunu wikipedia.org sitesinden okuyabilirsiniz.)

Bizim için önemli olan 2018-19 sezonunda sekiz puan öndeyken şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırmasıdır. Sezon sonunda Başakşehir’den ayrılır. 2019-20 sezonunda Başakşehir Okan Buruk ile şampiyon olacaktır. Özet Abdullah Avcı’nın son düzlükte sıkıntısı olduğu açıktır. Hani yarışı önde götüren at son düzlüğe girdiğinde gelen geçer, gelen geçer de üçüncü olur ya, işte öyle.

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray nal toplamasaydı Trabzonspor bu denli rahat şampiyon olabilir miydi?

Bir futbol yorumcusu Abdullah Avcı’nın teknik direktör seminerlerinde ve spor okullarında ders olarak okutulmasını önermesin mi?

Bizce de mutlaka seminerlerde ve spor okullarında okutulmalı ama son düzlükte nasıl geçildiğini anlatmak için.