Tokatspor maçı, iki takım için de son derece hayati önem taşıyordu. İki takımın bulunduğu konum ve ilk maçta yaşanan olaylardan sonra sinirlerine hakim olan tarafın kazanacağı bir maçtı. Öyle de oldu.

Çorumspor, Tokatspor’a göre biraz daha rahattı. Saha ve seyirci avantajı bulunan Tokatspor, kazanmak zorunda olan taraftı. Bu nedenle Çorumspor sabırlı oynadığında galibiyete rahatlıkla uzanabilecekti. Beklenildiği gibi tansiyonu yüksek maçta Tokatsporlu futbolcuların aşırı motivasyonları dikkat çekti. Tabi bu durum Çorumspor’un işine geldi. Aşırı motivasyonun yaratmış olduğu stres Tokatspor’a ters tepti ve Çorumspor’un istediği bir ortam oluştu. Kanatları çok iyi kullanan Çorumspor, 4-1-4-1 sisteminde rakip takıma oldukça zor anlar yaşattı. 33. dakikada gelen Emre’nin golü Çorumspor’u rahatlatırken, Tokatspor’un üzerindeki stresi daha da artırdı. Artık iyice panikleyen ve bir türlü oyun tutturamayan Tokatspor karşısında geliyorum diyen ikinci gol 68. dakikada Aydın’ın düşürülmesi sonucunda yine bu futbolcunun penaltıyı gole çevirmesiyle geldi.

Çorumspor, rakibin üzerindeki psikolojik baskıyı avantaja çevirmeyi bildi ve haklı bir galibiyet aldı. En zor deplasman olarak görülen Tokatspor maçında kolay bir galibiyet alıp Yükselme Grubu yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Tokat’ta taraftar muhteşemdi. Maç sanki Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynanıyormuş gibi bir hava vardı. Maçı izleyenler, Gaziosmanpaşa Stadı’ndan mutlu ve umutlu ayrıldılar. Aynı taraftar desteğinin devam etmesi durumunda Çorumspor’un kazanamayacağı maç yok.

Emin adımlarla Yükselme Grubu’na doğru ilerleyen Çorumspor’un ana hedefi olan Bank Asya 1. Ligi’ne çıkabilmesi için şimdikinden daha çok desteğe ihtiyacı var. Başta Belediye olmak üzere her kurumun ve kişinin üzerine düşen desteği vermesi gerekiyor.

Tokatspor galibiyetinden ötürü teknik heyet ve futbolcuları kutluyorum.