13 Ekim gecesi hayır işimiz vardı…
Kayın biraderim Kenan Kadife’nin; elif gibi ince uzun güzel torunu Elif’le, Rahmetli Ömer Hamoğlu’nun küçük oğlu, Mustafa Hamoğlu’nun torunu, yakışıklılık örneği; Atakan’ın, eski tabirle; “söz kesme” “şerbet içme” törenimiz vardı.
Birbirlerine yakıştılar, dileğimiz ömür boyu mutlu olmalarıdır.
Amca Ahmet Hamoğlu; her karşılaşmamızda; “Rahmetli babamın: size çok özel, nerden geldiğini bilmediğim, sempatisi vardır” der. Ben de “1965’de o günkü, Türkiye toprak sanayi makinalarının yapılabilme başlangıcını, Salihli-İzmir arasında, otobüs ve dolmuşlarda, beraber, defalarca gidip gelerek, birlikte gerçekleştirme kahramanlığını gösterdik. Benim de Rahmetli babanız Mustafa Hamoğlu’na özel saygım ve sempatim var” dedim.
Bu kahramanlığın ne olduğunu merak edenler; özel web sitemde “Süreyya Tosunoğlu” başlıklı yazımı okuyarak, çok rahat anlayacaklardır.
*
Sayın Fikret Çıplak hocamızın da bulunduğu toplantımız çok keyifli geçti. Hocamızın okuduğu Kur’an’ı Kerim’den ve verdiği bilgilerden faydalandık. Sohbet sırasında hocamız düğünlerde ordövr tabakları ile verilen yiyeceklerin büyük kısmının çöpe gitmesine üzüldüğünü söyledi.
Ben de; “Bir ay kadar önce bulunduğum düğünde tabaklarda artanları görünce, bunların büyük tabaklarda masanın üstüne konulup, masadakiler tarafından, istediği çeşitten, istediği kadar almasının doğru olacağını yazacaktım, ama başka konular araya girdi geciktim.En yakın zamanda yazacağım!” dedim.
Fikret Hoca; “Yetkiliye aynı öneriyi ben yaptım, pratikte uygulamanın zorluğu olduğunu. On çeşidi masaya büyük tabaklarla koyunca masada yer kalmadığını söyledi” dedi.
Sohbete katılan Hüseyin Çakır bey; “Ben bir yerde bu işin çok güzel çözüldüğüne şahit oldum” diyerek söze girdi ve şöyle devam etti; “Masalar büyük ve yuvarlaktı. Masanın ortasında konulan çeşitleri alacak büyüklükte dönen kısım vardı. Masanın kenarında oturanlar, istedikleri çeşidi, istedikleri kadar orta kısmı döndürerek alıyorlardı” dedi.
Başlangıçta masa masrafı olacak ama ziyan olan tüketimin bedeli onu kısa zamanda karşılayacağı için anlatılan sistem hoşuma gitti. İlgilenenlerden dönüşüm sağlayan olursa sevineceğim.
En güzel günler sizlerin olsun.