Çorumspor’un, haftalar önce garantilemesi gereken Yükselme Grubu’nu son iki haftada ince hesaplara bırakması bana çok düşündürücü geliyor. Takımda son haftalardaki düşüşe hiçbir önlem alınmaması bugün Çorumspor’u Yükselme Grubu’na çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Eğer Çorumspor Yükselme Grubu’na çıkamazsa gerçekten çok yazık olacak.

Daha düne kadar “bu takım kesin Yükselme Grubu’na çıkar” diyenler bakalım şimdi ne yapacaklar merak ediyorum. Dereyi görmeden paçaları sıvamak böyle bir şey olsa gerek. Çorumspor haftalar önce garantilemesi gereken Yükselme Grubu için ayağına kadar gelen fırsatları haftalardır tepiyor. Şimdi tepecek fırsat da kalmadı. Kalan 2 maçta 6 puan bile Çorumspor’un Yükselme Grubu’na çıkmasına yetmeyebilir. Yani ipler artık Çorumspor’un elinde değil. Son yıllarda hep rakiplerinin yaşadığı talihsiz olayların da etkisiyle hedeflerini bir bir gerçekleştiren Çorumspor bakalım bu kez de aynı şeyi yaşayacak mı? Rakipler puan kaybedip Çorumspor kalan iki maçını da kazanarak Yükselme Grubu biletini alabilecek mi, bunu hep birlikte göreceğiz. Ama şunu söyleyeyim ki, Çorumspor’un işi bu kez gerçekten çok zor.

“Karsspor maçına gelince; Çorumspor’un en azından 1 puan alması gereken hayati bir maçtı. Dondurucu soğukta, buzla kaplı  zemin Çorumspor’un işini zorlaştırdı. Çorumspor’un işini zorlaştıran asıl etken ise, özellikle son haftalarda deplasmanlarda sergilenen kötü futbol oldu. Futbolcuların buzlu zeminde ayakta kalabilmeleri için kramponların altına takılan özel vidalar da Çorumspor’un yenilgisini önleyemedi. Çorumspor, son derece kötü oynadığı maçı 1-0 kaybedip Yükselme Grubu şansını rakiplerinin alacağı sonuçlara bıraktı. Öyle olmasa da bu hafta Erzurumspor karşısında bol gollü bir galibiyet, deplasmanda da Sebatspor karşısında kazanılması kaçınılmaz. Yoksa Yükselme Grubu hayal.”

Son haftalarda sakat ve cezalı oyuncuların çoğunlukta olması da Çorumspor’un düşüşündeki önemli etkenlerin başında geliyor. Ama bu durum, uzun lig maratonunda beklenen bir şeydi.. Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü’nün görevlerinden biri de tüm futbolcuları hazır tutmak. Ama maalesef Cevdet Hoca’nın çalıştırdığı takımlarda oynayan futbolcu sayısı 13-14’ü geçmiyor. Yani diğer futbolcuların hazır olmaları gibi bir durum söz konusu olmuyor. Forma şansı geldiğinde de daha önce oynamayan bir futbolcudan üst düzey verim beklemek hayalden öteye gitmiyor.

Umarım Çorumspor kalan iki maçta istediğini alan ve Yükselme Grubu’na çıkan takımlardan olur. Yoksa gerçekten çok yazık olacak.

Son olarak, Kars’ta bizi ağırlayan hemşehrilerimiz Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Eğitim Merkezi Sorumlusu Hüseyin Ulusoy ve Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Bölükbaş’a teşekkür ediyorum.