Bu arada Abdulkadir Ozulu da şöyle demişti:

“Bu fidanlama Sıklık ve Atçalıyla sınırlı kalmayacak. Valimiz Uzel Atılgün bu kampanyaya büyük destek veriyor. Gelecek yıllarda Köse Dağı eteklerindeki boş alanların da ağaçlandırılmasını istemektedir. Tüm ülkemizde olduğu gibi, Çorum topraklarında da bu kampanya sürecektir. Tüm bunlar ülkemizin geleceği açısından umut verici ve sevindiricidir.”

Ben de o günkü “Sıklık’ta Bir Gün” yazımı şöyle sonlandırmıştım;

“Bu yurt savunması kadar önemli, bir onun kadar kutsal bir görevdir. Haydi, hep birlikte meşe palamudu ekim kampanyasına katılmaya. Bir değil, birkaç fidanınız olsun. “Ülkemiz çöl olmasın…”

ESKİEKİN KÖYÜNDE FİDAN DİKİMİ

Ayrıca, Sevgili Ozulu’yla birlikte Aşık Rifat Kurtoğlu’nun köyü Eskiekin’de de Ormanı oluşturma kampanyasına faal olarak katıldık. Zaman içinde Kurtoğlu, Belediye ve Milli Eğitim destekli olarak köyünde “Öğretmenler Ormanı”, rahmetli babası anısına “Cemal Kurtoğlu

Ormanı”yla kendi adına “Aşık Rifat Kurtoğlu Ormanı” oluşturma çabalarını sürdürecekti. Bizler de Kurtoğlu’nun bu imecesine, bazı okulların ve sevgili Ozulu’nun katılımıyla zaman zaman destek verecektik.

İşte onlardan birisini anlatan 18 Ekim 1999 tarihli Çorum Haber gazetesinde çıkan haberden kısa bir bölüm:

“Albayrak İlköğretim okulu öğretmen ve öğrencileri Eskiekin köyünde Aşık Rifat Kurtoğlu’nun fidan dikimini başlattığı alana 1000 adet tüplü fidan diktiler.

Fidan dikimine eğitimci–yazar Muzaffer Gündoğar, Tema Vakfı Gönüllü Temsilcisi Abdulkadir Ozulu, Şair Ayşe Çoban, Halk Ozanı Kemal Özgür ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aşık Rifat Kurtoğlu’nun kendi köyü olan Eskiekin’de oluşturmakta olduğu orman alanına fidan dikimi için geçtiğimiz gün saat 09.30’da iki otobüsle hareket eden öğretmen ve öğrenciler Eskiekin köyünde büyük bir coşkuyla fidan diktiler.”

Sıklık Boğazı’nın Çorum Barajından yanı 10 Milyar Meşe Palamudu ekim kampanyasının başlatıldığı gün. Sağdan sola: Yazar Muzaffer Gündoğar, Tema temsilcisi yazar Abdulkadir Ozulu, Orman Bölge Müdürü, Süreyya Doğan, Milli Parklar Şefi Mahmut Temel ve iki eleman. 3 Ekim 1998.

Sıklık Boğazındaki çamlıkta… 10 Milyar Meşe Palamudu ekim kampanyasının başlatıldığı gün. Soldan sağa, Yazar Muzaffer Gündoğar, Milli Parklar Şefi Mahmut Temel, Orman Bölge Müdürü Süreyya Doğan, Tema temsilcisi Abdulkadir Ozulu.. 3 Ekim 1998.

(SÜRECEK)