Genel istek üzerine bu sunumlar, üzerinden on yıl geçtikten sonra Abdulkadir Ozulu tarafından derlenip toparlanarak Çorum Belediyesi kültür yayınları arasında basılıp yenice okura ulaşmıştı. Ozulu, bu yeni yapıtını da beraberinde getirmişti. Bunu imzalı olarak Turan Atlamaz’a takdim etmesi hoş bir sürpriz oldu. Memnuniyeti ve mutluluğu yüreğinin tüm sıcaklığıyla yüzüne yansımıştı Turan Beyin.

Ardından bizi Samsun’un saygın iş adamlarından arkadaşı Köksal Ersayın’ın motorlu teknesinde sabah kahvaltısına götürdü. Sonra deniz turu; ardından Kent Müzesi ve Bandırma Vapuru gezisi. Amazon Köyü gezisinde de yine bizimle birlikteydi sayın Kaymakamımız. Akşama doğru İhlamur Cafe'de kültür ve sanat ağırlıklı söyleşi eşliğinde akşam yemeği... Sözle anlatılması olanaksız, ancak yaşanabilen, ama çabucak sonlanan güzel bir gündü. Özel armağanlarla birlikte, bilim insanlarınca büyük araştırmalar ve çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılmış ciltler dolusu kitaplarla bizleri gerçekten zenginleştirdiler...

Kaymakamımızın son jesti de, bizi, akşam otobüsle değil de Çorum'a kadar özel bir vasıtayla göndermesiydi. Sağ olsunlar, var olsunlar… Ekibiyle birlikte göstermiş olduğu ilgiye ve konukseverliğe bugün de çok teşekkür ediyoruz.

Sevgili Abdulkadir Ozulu geçmişten bugüne değin eğitimsel, kültürel ve çevresel konularda yaptığı örnek çalışmalar bağlamında takdir edilmiş, ilgi görmüş, birçok kurum kuruluşlar tarafından da ödüllendirilmiştir. Aldığı plaket ve başarı ödüllerinin sayısı onları aşmıştır.

Ozulu ile ilgili yazdığım anıları daha çok uzatmadan burada noktalamak istiyorum. Elbette geçmişten bugüne kadar geçen 25 yıllık emeklilik sürecimizde onunla birçok sanatsal ve kültürel etkinliklerde birlikte olduk; onun güzelliğini birlikte yaşadık.

Tamamını yazsam en az iki ciltli kitap olur. O tüm bu çalışmaları ve başardıklarıyla Çorum’un yakasında bir gurur madalyasıdır. İyi ki o benim dostum, o benim arkadaşım. Onun arkadaşı olmaktan dolayı kendimi şanslı sayıyor; bundan dolayı da büyük kıvanç, gurur, onur ve mutluluk duyuyorum. Bundan sonraki yaşamında da kendisine ömür boyu sağlık, esenlik, mutluluk ve huzur diliyorum.

5 Ekim 2016 günü Samsun İlkadım Kaymakamı hemşerimiz kitaplaşıp Turan Atlamaz’ı çağrılığı konuğu olarak ziyaretimizde Abdulkadir Ozulu Konak Sohbetleri adlı kitabını sunarken.

Hemşerimiz Kaymakam Turan Atlamaz bizleri Amazon parkında gezdirirken. Muzaffer Gündoğar, Bahri Güven ve Abdulkadir Ozulu. 5 Ekim 2016.

30.08.2018