Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Sarıaslan, OKA İl Koordinatörü Özgür Özden Yalçın, ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, işadamları Turgut Taç ve Cemil Gazel ile birlikte nitelikli ve ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere ülkemizdeki klasik meslek lisesi eğitiminin ötesine geçmek, sanayi 4.0 kavramının farkında olan bilim insanlarını, mühendislerini yetiştirmek amacıyla 2012 yılında Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. OSB’nin desteğiyle kurulan ASO Teknik Koleji, ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASOSEM), Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi- Model Fabrikası ve Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret edildi.

ASO Yönetim Kurulu Başkanı M. Nurettin Özdebir, ASO Teknik Koleji ile ilgili olarak, sanayi kuruluşlarının insan kaynağını karşılayacak iyi bir akademik öğretim, iyi bir mesleki beceri eğitimi, iyi bir yabancı dil öğretimi ve geliştirilmiş kişilik kazandırmayı amaçlayan eğitim sistemi uyguladıklarını ifade ederek, okullarında ve merkezlerinde verilen eğitimler hakkında bilgiler verdi.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, ASO 1.OSB’de yer alan eğitim merkezlerinin Türkiye'ye rol model olduğunu söyledi. Elde edilen tecrübelerden faydalanmak istediklerini ifade eden Başaranhıncal, gerek Türkiye'nin nitelikli iş gücü sorununa çözüm bulmak açısından gerekse yalın üretim ile verimliliği arttırma açısından düşünülmüş eğitim merkezlerinin iyi kurgulanmış modeller olduğunu belirtti.

Program, ASO Teknik Koleji, ASOSEM ve Model Fabrika’nın derslik, atölye ve uygulama alanlarının gezilmesiyle sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim