Toprak Su Dünyası Sahibi Halil Olukçu, IPARD, Ziraat Bankası ve Tarım İl Müdürlüğü’ne yönelik hazırladıkları 17 projeden 10 tanesinin tamamlandığını, kalan 7 projenin ise inceleme aşamasında olduğunu söyledi.
Hibe programlarından yararlanmak isteyen üreticilere projeler hazırladıklarını anlatan Halil Olukçu, bunun yanı sıra çiftçilere ekim, dikim ve yerinde kontrol konusunda da hizmet verdiklerini ifade etti. Cengiztopel Caddesi’ndeki işyerlerinde tarım aletleri, gübre, zirai ilaçlar, damlama sulama sistemleri, arıcılık malzemeleri ve tohum gibi tarıma yönelik malzemelerin de satışını yaptıklarını söyleyen Olukçu, Çorum’da ilk defa tarlalara toz kükürt uygulamasını da kendilerinin gerçekleştirdiğini belirtti.
Çorum topraklarının PH ve organik değerinin az olduğunu anlatan Halil Olukçu, yeni getirdikleri toz kükürt atma makinesi sayesinde üreticilere yardımcı olduklarını dile getirdi. Daha önce bu cihazın olmadığını ve üreticilerin kükürdü sulandırarak toprağa verdiklerini ifade eden Olukçu, sulandırma sistemi kısa süre için geçerli iken, toz kükürt uygulamasının 5 yıl etkili olduğunu vurguladı.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim