Merkeze bağlı Hızırdede Köyü’nde ikamet eden 74 yaşındaki Bayram Arslan depo olarak kullandığı binanın çatısını sabah uyandıklarında yandaki tarlada bulduklarını açıkladı.

Oğlu Veysel Aslan ve torunu Mehmet Arslan ile birlikte ÇORUM HABER’i ziyaret eden ve yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Bayram Arslan, 15 yıl önce kendisinin yaptığı binanın çatısının seçim sabahı Sabah Namazı’nın ardından yerinden sökülerek yandaki tarlaya uçtuğunu dile getirdi.

Çorum’a 30 kilometre uzaklıktaki Hızırdede Köyü’nde eşi, torunu, oğlu, kızı ile birlikte yaşadığını, devletin 65 yaş aylığı ile geçimini sağladığını belirten Bayram Arslan, hayatında böyle bir hortum ve kasırga görmediğini, çatının ve tuğlanın bir bölümünün yan tarafta bulunan tarlaya uçtuğunu ve yetkililerden yardım beklediklerini açıkladı.

Kendisinin yaşlandığını ve rüzgar nedeni ile yaşadığı mağduriyeti artık kendi kendine gideremeyeceğini söyleyen Bayram Arslan, ilgili kurumlara başvuru yapacağını ve kendisine 0538 899 88 57 numaralı telefondan ulaşılabileceklerini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim