Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçiden alınan ve ülke genelinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanan arz fazlası patates ve soğanların Çorum'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına başlandı.
TMO'nun çiftçilerden satın aldığı patates ve soğanlar, Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) teslim edildi.
SYDV görevlileri, vakfın Millet Bahçesi yanındaki deposundan teslim aldığı soğan ve patatesleri, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.
BELEDİYE’DEN DAĞITIMA DESTEK
Öte yandan Çorum Belediyesi de dağıtıma 5 araç 10 personelle destek veriyor. 
Çorum Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubunun bu işle görevlendirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından bir yandan üreticinin mahsulünün elinde kalmaması diğer yandan ihtiyaç sahiplerinin bu rahmet ayı içerisinde ihtiyaçlarının giderilmesi açısından önemli  bir adım atıldı. Bu hizmetin Çorum ayağında biz de belediye olarak taşın altına elimizi koyalım istedik ve Vefa Sosyal Destek Grubumuzu bu işle görevlendirdik. 5 araç 10 personelimizle patates ve soğanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için özveriyle çalışıyoruz” dedi. 

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim