Vali Mustafa Çiftçi, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Garnizon Komutan Vekili Per. Alb. Ferhan Işık, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb İlhan Uzunoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, ÇESOB Başkanı Recep Gür, kurum müdürleri,. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sağlık çalışanlarının katıldığı törenin açış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Ömer Sobacı, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 238 Eylül 2017 yılında yeni binasında hizmet vermeye başladığını ve o günden bu güne bölgenin sağlık merkezi olma konusunda kardiyak rehabilitasyon, diyabetik ayak ve yara bakım ünitesi başta olmak üzere gelişmeler sağladığını ve sağlamaya devam ettiğini ifade etti.

Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi Binasının yapılması ile birlikte hem il, hem de Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi bulunmayan çevre illere de hizmet sunulacağını anlatan Sobacı, il dışına gönderilmek zorunda kalınan hasta sayısının azaltılarak hasta memnuniyetinin artırılacağını, kanser hastalarının tanı, tedavi ve takibinin her bir aşamasında hastaların yaşamlarını kurtarmak, yaşam kalitelerini artırmak adına donanımlı sağlık ekibiyle birlikte Çorum ve çevre illere uzun yıllar hizmet edecek olmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Sobacı, “Açılacak olan Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi Binası oturum alanı 1400 m2 olup 4336 m2 kapalı alana sahip olacaktır. Hizmet binasında 2 adet gamma kamera görüntü ve tedavi alanları, 2 adet pet/CT görüntü ve tedavi alanları, 3 adet enjeksiyon odası, 4 adet Nükleer tıp polikliniği, 3 adet enjeksiyon odası, 4 adet nükleer Tıp polikliniği, 3 adet iyotlu tedavi odası, 1 adet lineer hızlandırıcı (linac) alanı, kemoterapi salonu olmak üzere 76 oda, bekleme alanları, 15 adet özel tedavi alanları, bulunacak. Yapının yaklaşık 10 milyon liralık bir bütçeyle tamamlanması planlanmaktadır.

Tedavi merkezinde kanser tedavisi alacak olan hasta ve hasta yakınlarının hastane ana binasına hiç geçmeden tüm işlemleri gerçekleştirebileceklerdir” dedi.

Protokol konuşmaları ile devam eden törende son olarak kepçe ile toprağın kazılmasıyla temel çalışmaları başladı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim