Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Çorum Şube Başkanı Mustafa Yıldırım, güneş gözlüklerinin göz sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Göz sağlığınızı tehlikeye atmayın. Güneş gözlüklerinizi, Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen optik mağazalarından alın” dedi.
Mustafa Yıldırım, açıklamasında şu noktalara dikkat çekti:
“Baharın gelmesiyle birlikte seyyar tezgahlarda, bujiterilerde, konfeksiyon mağazalarında satışa sunulan güneş gözlükleri halkın sağlığını tehdit etmektedir. Güneş ışınlarının zararlarından korunmak için tercih edilen ucuz gözlükler kalıcı göz hastalıklarına sebep olabilir.
Güneş gözlüklerin cam kalitesi önemlidir. Göz sağlığı için kaliteden ödün vermemek gerekir. Özellikle sokakta satılan gözlüklere vatandaşlarımız kesinlikle itibar etmemelidir. Bu gözlüklerin camları güneş ışınlarını süzmez ve çeşitli göz hastalıklarına yol açabilir. Markasız ucuz ve kalitesiz gözlük almak ekonomik olarak uygun olabilir ancak göz sağlığımız için uygun değildir.
Güneş gözlüklerinin insan sağlığı için bir araç olmaktan daha çok aksesuar gibi kullanılması yanlıştır. Güneş gözlükleri ve normal gözlükler aksesuar değildir. Bunlar göz sağlığımızı korumak için gerekli ürünlerdir. Bu nedenle gözlük seçerken moda ve diğer unsurlardan çok, kalitesi ve yüze uyumluluğu dikkate alınmalıdır.”
Editör: TE Bilisim