Ökmen, Çorum’daki eğitimin bir Alman firmasının pazarlama ve tanıtım etkinliğinden ibaret olduğunu belirterek, yurt içinde herhangi bir fabrikada üretilmeyen, Türk insanının istihdam edilmediği, direkt ithal edilen bir ürünün tanıtımının yerli üretim-yerli malı seferberliği ile bağdaşmadığını bildirdi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Mehmet Ökmen, şu görüşlere yer verdi; “Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 5 günlük Maker Eğitmen Eğitimi yapılmıştır. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından finanse edilen proje uyarınca yapılan eğitime ağırlıklı olarak Bilişim Öğretmenleri ve Bilsem Öğretmenleri gönüllülük esasıyla seçilmiştir. Öncesinde içeriğini bilmediğimiz, sadece Robotik Eğitimi olacağı söylenen eğitim maalesef bir Alman firmasının pazarlaması olmuştur. Birçoğumuzun çocukluğumuzdan tanıdığı Alman markası geliştirdiği Robotik Eğitim Kiti’nin kullanımı, faydaları, proje ile nasıl tedarik edilebileceği eğitimini bir hafta boyunca vermiştir. Bu ürün yurt içinde herhangi bir fabrikada üretilmemiş, Türk insanı istihdam edilmemiştir. Yani direkt ithal edilen bir üründür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimizin sıklıkla dillendirdikleri “Yerli Üretim-Yerli Malı” seferberliğine de tamamen zıt bir pazarlama faaliyetidir.

İşin daha da acı noktası, Devletin tüm imkânları kullanılarak, devletin kurumu tarafından hazırlanan proje, yine bir devlet kurumu tarafından finanse edilmiş, derslerini bırakıp gelen devletin 30’a yakın öğretmenine, yine devletin öğretim görevlisi tarafından, bir hafta boyunca, eğitim adı altında reklam ve pazarlama faaliyeti yapılmıştır. Ve bunun için, Alman firmasının cebinden tek kuruş TL, Euro, USD çıkmamıştır. Aynı zamanda bu durum, neden teknolojide batıyı yakalama çabamızda, on yıllardır istenen düzeye gelemediğimizi de açıklamaktadır. Ülke menfaatlerini ve çıkarlarını korumak, gözetmekte sorumlu olan yöneticilerin bu türlü faaliyetlerinde daha titiz, daha dikkatli davranmaları dileğiyle.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim