HİTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanlığınca oluşturulan komisyon tarafından 10-11 Eylül 2018 tarihlerinde bilim sınavı ve mülakat yapılarak adaylar değerlendirildi.

15 ulusal-alan içi, 1 uluslararası-alan dışı kontenjanı bulunan program için 55 ulusal-alan içi, 2 uluslararası-alan dışı başvurusu yapıldı. Ön inceleme sonucunda her iki kategoride toplam 47 adayın başvurusu kabul edildi.

Bilimsel değerlendirme sınavına alınan söz konusu adaylardan 21'i mülakata giriş hakkı kazandı. 14 Eylül 2018 tarihinde açıklanan sonuçlara göre, ulusal-alan içi kapsamındaki adaylardan 15'i, uluslararası-alan dışı kapsamındaki adaylardan ise 1'i (toplam 16 kişi) mülakatta başarılı oldu. 1 aday da yedek listede yer aldı.

Türk Dili ve Edebiyatı tezli yüksek lisans programına Çorum'un yanı sıra Ankara, Samsun, Rize, Hatay, Yozgat, İzmir gibi çeşitli iller ile Kamerun ve Irak'tan gelen adayların başvurduğu gözlendi. Programın açıldığı yıl gördüğü bu ilgi, Çorum ve HİTÜ adına çok olumlu ve dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.

2011 yılında yalnızca 3 öğretim üyesi bulunan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kadrosunda, 2018 itibarıyla 8 öğretim üyesi, 6 öğretim görevlisi ve 4 araştırma görevlisi çalışıyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim