Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında gerçekleştirilen protokol için dün kısa adı HÜBTUAM olan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bir imza töreni düzenlendi.

Protokol imza törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Greyder’in üreticisi Kavsan Ayakkabıcılık Sanayi ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Kavlu’nun yanı sıra bazı akademisyenler katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Reha Metin Alkan, HİTÜ’nün her geçen gün kendisini geliştiren bir üniversite olduğunun altını çizerek, akademik ve bilimsel çalışmalar açısından Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yerini almaya başladığını vurguladı.

Rektör Alkan bu kapsamda kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak, bunun son örneğini, “Greyder” markasını yaratan, Çorum’un önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Kavsan Ayakkabıcılık ile ortaya koyduklarını söyledi.

Kavsan’la yapılan anlaşma çerçevesinde Greyder’in ayakkabılarını HÜBTUAM laboratuvarlarında teste tabi tutacaklarını aktaran Rektör Alkan, ayakkabı ve deri üzerinde 50’ye yakın kanserojen ve kimyasal madde olup olmadığının araştırılacağını kaydetti.

Üniversite olarak Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Alkan, yapılan işbirliğinin her iki kuruma hayırlı olması dileğinde bulundu.

“MADDÎ VE LOJİSTİK ANLAMDA ÇOK RAHATLAMIŞ OLACAĞIZ”

Ardından söz alan Kavsan Ayakkabıcılık Sanayi ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Kavlu, İskilip ve Çorum’daki Greyder fabrikalarında üretilen ayakkabıların kimyasal ölçüm ve analizlerinin bugüne kadar İstanbul’da yapıldığı hatırlatarak, “Bu durum bize zaman kaybının yanı sıra maddî ve lojistik olarak da sıkıntı getiriyordu. Bundan böyle ayakkabılarımızın kimyasal testlerinin kendi şehrimizde yapılacak olması bize çok büyük kolaylık sağlayacak. Maddî ve manevî olarak çok rahatlayacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü, Rektör Reha Metin Alkan ve Süreyya Kavlu tarafından imzalandı.

Daha sonra katılımcılar, HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş ve HÜBTUAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Bilici eşliğinde, ayakkabıların ölçüm ve testlerinin yapılacağı Kromatografik Analiz Teknikleri ve Spektroskopik Analiz Teknikleri laboratuvarlarını gezerek bilgi aldılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim