Kuruluşundan bugüne kaliteli çizgisinden şaşmayan ve fabrikasında yüzlerce kadının çalıştığı Doğuş Hazır Giyim firması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle firmanın bugünlere gelmesine katkı sağlayan kadın çalışanlarına karanfil jesti yaptı. Firma görevlileri tarafından fabrikada çalışan tüm kadınlar tek tek dolaşılarak Kadınlar Günü kapsamında çiçek verildi.

Doğuş Hazır Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özcan, kesimhane, dikim, ütü, kalite kontrol ve paketleme bölümlerinde çalışan tüm kadın çalışanlarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıklarını söyledi.

Başta İspanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edilen ürünlerde emeği bulunan tüm çalışanlarını iş ortakları olarak gördüklerini söyleyen Özcan, “Kadınların çalışma hayatına çok büyük katkıları vardır. Firmamız geliştikçe çalışan sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Bu sayede ülke ekonomisine de kadınlar eliyle katkı sağlamaktayız.

Türkiye’de özellikle hazır giyim sektöründe ağırlıklı olarak kadın çalışanların emekleri yoğun ölçüdedir. Firmamız 2013 yılından bu yana faaliyet göstermektedir ve çalışan sayısını her yıl düzenli şekilde artırmaktadır. Firmamızda çalışan personelimizin yüzde 85’i kadınlardan oluşmaktadır. Kaliteden ödün vermeyen tekstil politikası ile faaliyet gösteren ve üretim kapasitesini sürekli artıran firmamızın büyümesinde en fazla emeği geçenler de bu nedenle kadın çalışanlarımızdır. Bu kapsamda tüm çalışanlarımız başta olmak üzere tüm Türk ve dünya kadınlarının 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim