Dün geceden itibaren Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir beyaz örtüyle kaplandı. Öte yandan, kar yağışı nedeniyle şehirde tarihi mekanlar ve parklar ayrı bir güzelliğe bürünürken, kartpostallık manzaralar oluştu.
Kar yağışıyla birlikte teyakkuza geçen İl Özel İdaresi, Karayolları ve Çorum Belediyesi ekipleri il merkezi, köy yolları ve şehirlerarası yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Köy yollarında ise şu ana kadar herhangi bir sorun yaşanmadığı ve kapalı köy yolunun bulunmadığı bildirildi.
Çorum-Ankara, Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayollarında kar yağışı nedeniyle zaman zaman ulaşımda sorun yaşanırken, şehir içi ulaşımında da meydana gelen buzlanmalar nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

"ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ"
Kar yağışı çocuklar için eğlenceye dönüştü. Parklara ve sokaklara kendini atan çocuklar, kartopu oynadı. Kardan adam da yapan çocuklar beyaz örtünün tadını çıkardı.
İl genelinde kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Çorum Valiliği'nden yapılan açıklama da, Çorum merkez ve İskilip-Osmancık ve Kargı ilçeleri haricindeki tüm ilçelerde 30-31 Aralık 2015 tarihlerinde ilk ve orta dereceli okulların iki gün tatil edildiği, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı bildirildi.




Editör: TE Bilisim