Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezinde kurs gören 7 üyenin bir araya gelerek kurdukları ve kısa adı ÇEY-DER şeklinde belirlenen Çorum Engelsiz Yaşam Derneği’nin başkanlığına Ertuğrul Kazak getirildi.

Başkan Ertuğrul Kazak, Derneğin 9 Nisan 2018 tarihi itibarıyla resmen kurulduğunu belirterek, “Derneğimizin temel amacı; Çorum’da yaşayan engellilere yeni bir yaşam penceresi açmak, engellilerin sosyal hayata aktif olarak katılmasını sağlamak, engellilerin sesi olmak, engellilerin sorunlarını dile getirmek ve çare bulmaktır.” dedi.

Engellilerin sorunlarının ne olduğunu ve bu sorunların çözümünü en iyi yine engellilerin bildiğini vurgulayan Başkan Kazak, “Birebir yaşadığımız sorunları ve sorunlarımızın çözümünün ne olduğunu en iyi bilen; biz engelliler, engelli yakınları ve engelli bakıcılarıdır. Bu nedenle; engelli kardeşlerimiz, aileleri, bakıcıları ve engelli gönüllülerinin birlikteliğini sağlamak, aralarında dayanışma kurmak ve paylaşımda bulunmak için yola çıktık.” diye konuştu.

ÇEY-DER’in aktif olarak sosyal hayatta var olacağını vurgulayan Başkan Kazak, “Engellilerin yaşadığı sorunların mevcut olduğu her yerde, her ortamda, sorunlarımızı çözmek için varlığımızı göstereceğiz. Muhataplarımız; kamu yöneticileri, yerel yöneticiler, kamu kurumları, işletmeler, özel iş yerleri ve birlikte yaşadığımız Çorum halkımız olacaktır. Amacımızı gerçekleştirmek için; Çorum’da yaşayan tüm engelli kardeşlerimizi, engelli yakınlarını ve engelli gönüllülerini, derneğimizde birleşmeye davet ediyoruz. Bu nedenle, bütün kardeşlerimizden, derneğimize üye olarak bize destek olmalarını bekliyoruz. Birlikteliğimiz gücümüzü, gücümüz ise sorunlarımızın etkin bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır. Mücadele azmimiz ve kararlılığımız, hiçbir engel tanımaz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim