Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği Toplantısı’nda TR 83 Bölgesi’nde çevre sorunu haline gelen tarımsal ve hayvansal atıkların işlenmesi konusunda ekonomik, sürdürülebilir ve çevre dostu bir tarımsal üretim modeli sunulması, küçük ve orta ölçekli tarım ve hayvan üreticileri için düşük girdili üretim sisteminin mümkün kılınarak gelenekselden organik tarıma geçişe destek verilmesi ve Yeşilırmak Havzası’nda kırsal kesimin sürdürülebilir ekonomik kalkınması açısından önem arz eden proje kapsamında hibe solucan gübresi üretim üniteleri dağıtıldı.

Dağıtım törenine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Samsun Valisi Osman Kaymak, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Samsun Eski Valisi İbrahim Şahin, YHKB Müdürü Yasemin Çoban, birlik personeli, basın mensupları ve çiftçi vatandaşlar katıldı.

YHKB Müdürü Çoban’ın projeyi tanıtan konuşmasıyla başlayan törende YHKB üyesi illerin valileri sertifika ve ünite dağıtımını gerçekleştirdi. Dağıtım töreninin ardından valiler, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından %75 oranında hibe desteği sağlanan ve yaklaşık 4 milyon lira bütçeye sahip Buzağı Can Sütü Güdümlü Projesi kapsamında üretime başlamak üzere olan ve Samsun Ondokuz Mayıs ilçesi Dereköy mevkiinde kurulan tesiste de incelemede bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği, Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun illerindeki yetiştirici birlikleri, 4 ilin Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile beraber uygulanan proje ile erken buzağı ölümlerinin en aza indirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim