Dernek Başkanı Hacer Kesici, Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özden’in konuşmacı olarak  katıldığı toplantıya proje koordinatörü Muhammed Özenç de iştirak etti.

23 Nisan Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinin ilgiyle izlediği eğitim toplantısında konuşmacılar; Çölyak, çölyakla yaşam, sağlıklı insanların çölyaklılara yaklaşımı nasıl olmalı, çölyakın bulguları, çölyakın seyri ve tanısı konularına değindiler. Daha sonra çocuklar için hazırlanmış bir kamu spotunun izletilmesi ve soru cevap kısmı ile toplantıya devam edildi.

Konu hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Hacer Kesici, "Ortaokullardaki eğitim toplantılarımızın sonuncusunu düzenleyip projemizde yer alan eğitim toplantıları kısmını bitirmiş durumdayız. Tüm okullardaki öğrencilerimize Çölyak hakkında bilgiler verip  farkındalık oluşturmaya çalıştık. Hepsi de çok ilgiliydi. Konuyla ilgili çok güzel sorular sordular. Emeklerimizin karşılığını aldığımızı ve çocukların bilinçlendiğini görmek bizleri çok mutlu etti.

Organizasyonumuza destek olan 23 Nisan Ortaokulu idarecilerine, öğretmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca  "Çocuklar Sıkılmasın Çölyak Yakmasın" projemizin hayata geçmesini sağlayan ve destek olan başta İçişleri Bakanlığı yetkililerine, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’a, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, Çorum Dernekler Masası yetkililerine ve koordinatörümüz Muhammed Özenç’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim