Kâğıt üzerinde grubun en kaliteli kadrosu olarak dikkat çeken ve Erbaaspor ile oynanan hazırlık maçında olumlu sinyaller veren Çorum FK’nın ligin haftasında, Diyarbekirspor karşısında ne yapacağını herkes gibi ben de merak ediyordum. Pandemi nedeniyle yaklaşık 1 buçuk yıl aradan sonra tribünlerdeki yerlerini alabilecek taraftarlarla birlikte stattaki ambiyans da ayrıca merak ettiğim konulardan biriydi.

Doğrusu, hele de bir futbol maçının seyirciyle daha güzel olduğunu bir kez daha anladım. Coşkulu bir taraftarın önünde oynanan maçta maalesef aynı coşkuyu takımda göremedim.

Diyarbekirspor, belli ki Çorum’a 1 puan için gelmiş. Maçın genelinde oynadıkları futbol ve zaman geçirmeye yönelik yaptıkları davranışlar da bunu gösteriyor zaten.

Çorum FK, favorisi olduğu maçta beklediğimiz futboldan uzak bir görüntüdeydi. Sağ bekte Serkan, ön liberoda Murat Yıldırım, ileride de Mehmet Gürkan’ı Çorum FK adına maçın iyileri olarak sayabiliriz. Erbaaspor maçında gördüğümüz pas oyunu bu maçta yoktu. Tabii ki, Erbaaspor’la Diyarbekirspor maçı bir değil. Ama mücadele anlamında da eksiklik vardı.

İki kanat da çalışmadı. Sağda Halil İbrahim, solda Burak Çalık sadece isim olarak sahadaydılar. Orta sahada Murat Yıldırım’ın yalnız kalması, kanatların da çalışmaması üzerine atak geliştirmekte zorlanan Çorum FK, ilk yarıda sağ bek Serkan’ın bindirmeleri ile iki önemli pozisyon bulabildi ancak değerlendiremedi. Bunun yanında, rakibe de maçın başında verdiği şut imkânının dışında pozisyon vermedi.

İlk yarının son dakikalarında, soldan İsmet’in ceza sahasına gönderdiği topu Mehmet Gürkan gelişine şık bir vuruşla gole çevirirken, soyunma odasına skor üstünlüğü ile giden Çorum FK, ikinci yarıda özellikle 60 ile 75.dakikalar arasında büyük baskı yedi. Görüntüye göre, gol yemesi kaçınılmaz görünüyordu. 74’te de Okan Dernek’in golü geldi. Bir duran top organizasyonu sonucunda gelen gol öncesinde adam paylaşımı ve alan savunmasında büyük yanlışlıklar vardı. Rakip de hatanın cezasını kesti. Çorum FK’nın duran toplarla ilgili çalışması gerek.

Öne geçtikten sonra farkı artırmaya çalışmak yerine geri çekilerek skoru korumaya çalışmak Çorum FK gibi şampiyonluğa kurulan bir takımın yapmaması gereken bir hata. Atacaksın ikiyi, üçü, çekeceksin fişi. Sonra, Ahmet Yıldırım Hoca’nın oyuncu değişiklikleri için son 10 dakikaya kadar beklemesine de bir anlam veremedim.

Netice itibariyle, maç 1-1 bitti ve Çorum FK “rota kupa” sloganıyla şampiyonluk hedeflediği sezona 2 puan kaybıyla başladı. Olabilir, uzun lig maratonunda bu tür kayıplar olacaktır da. Kadronun yarısından çoğunun yeni oyunculardan kurulu olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda da, tam olarak hazır olmaması normal zaten. Biraz zamana ve sabra ihtiyaç var.

Beraberlik sonrası, özellikle sosyal medyada çok sayıda olumsuz yorumlar okudum. Katılmıyorum. Bu kadro, sakat oyuncuların da dönmesiyle daha iyi işler yapacak ve sezon sonu hedefine ulaşacaktır. Lütfen, daha ilk haftadan uç noktada eleştiri yapmaktan kaçınalım.

Hep destek, tam destek.