Çorumspor, bu yıl da Ziraat Türkiye Kupası’na ilk maçta veda ederek taraftarlarını üzdü. Maç öncesinde kararlı açıklamalarda bulanan teknik direktör Ali Güneş’in maçta yaptıkları ise endişe vericiydi.

Lige sahasında aldığı Göztepe galibiyetiyle başlayarak moral bulan Çorumspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda da gruplara kalıp önemli bir gelir kapısı elde etmeyi hedefliyordu. Kuralar çekildiğinde ve maçtan önce açıklama yapan teknik direktör Ali Güneş, gruplara kalmanın getirisini çok iyi bildiklerini ve bu nedenle gruplara kalmayı hedeflediklerini açıklamıştı. Ne var ki, Çorumspor’un sahaya çıkan kadrosu ile teknik direktör Ali Güneş’in açıklamaları tamamen çelişiyordu.

Yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan Çorumspor’un, ideal kadrosuyla mücadele eden Şekerspor karşısında turu geçmesi mucize gibi bir şeydi.

Maça çok hızlı başlayan evsahibi Şekerspor, ilk dakikalardan itibaren büyük bir baskı kurarken, gol geliyorum diyordu. 7. dakikada bir topu direkten dönen Şekerspor, 15. dakikada golü buldu. Golle birlikte, zaten kazanmak adına takati bulunmayan Çorumspor için maç bitmişti bile.

Koskoca 90 dakika boyunca sadece Emrah’la bir pozisyon bulabilen Çorumspor karşısında 2 topu direkten dönen Şekerspor turu hak etti. Açıklamalarıyla, davranışlarıyla bugüne kadar birçok kez hem kendisi hem de yönetimle defalarca çelişen teknik direktör Ali Güneş de bir kez daha sahaya sürdüğü kadro ile hepimizi yanılttı.

Artık Çorumspor için tek kulvar kaldı. O da lig. Umarım ligde başarılı sonuçlar alınır ve Çorumspor hedeflerine varır.