3 maçlık galibiyet serisinin ardından yeşeren 1.Lig umutları, maalesef Bayburt yenilgisiyle yerini yeniden karamsarlığa bırakmış durumda. Tabii ki, 3 galibiyetle şampiyon olunmadığı gibi, 1 yenilgi ile umutlar da tükenmez ama, sahadaki görüntü, gelecek adına umut vadetmiyor.

Deplasmanda olması ve henüz 33.dakikada 10 kişi kalınması, Sivas Belediye yenilgisi için geçerli bir mazeret kabul edilebilir, ettik de zaten. Ancak, Bayburt maçının hiçbir mazereti olamaz! Hele, tüm orijinal stoperlerin sakat ya da cezalı olduğu maçta, Mustafa Eren’in lisansının bulunamaması ve bu saçma sapan nedenden dolayı maçta oynayamaması mazeret götürmez. Bu, resmen skandaldır!

Gelelim saha içerisine; Sakat, cezalı ve hastalıklar nedeniyle, eksik çoktu. İdeal on birin yarıdan fazlası tribündeydi. Ancak, bu takım neticede sahaya on bir kişi çıktı. Yenilgiyi de bir yerde kabul edebiliyorum. Ama, ruhsuzluğu, vurdumduymazlığı, boş vermişliği kabullenemiyorum.

Kaptan Murat Yıldırım’ın yaktığı isyan ateşini hiçbir arkadaşı harlayamadı. Yenilgiyi kabullenen, rakibin zaman geçirmeye yönelik sakatlık numaralarına, hakemlerin ters kararlarına, velhasıl, 1.Lig umutlarının uçup gitmesine kimsenin isyan etmemesini kabul etmiyorum! Bu yüzden, yazının başlığını “Bir yenilgiden fazlası” olarak attım. Çünkü, özellikle son 2 haftadaki görüntü, gerçekten içler acısı! Puan farkı kapanabilir olmasına rağmen, “Ununu elemiş, eleğini asmış” bir görüntüde olan Çorum FK, umut vermiyor.

Mental olarak bitik haldeki Çorum FK’nın toparlanıp toparlanamayacağını zaman gösterecek. Ama işinin çok zor olduğunun altını çiziyorum.

Bireysel olarak, futbolcu performanslarına hiç girmiyorum. Zaten girecek de fazla bir şey yok. Kaptan Murat Yıldırım’ın yanı sıra, oyuna sonradan giren genç Mahmut Eren’i ayırıyorum, hatta, ikinci yarıdaki performansıyla Serkan Yavuz’u da bunun dışında bırakıp, geri kalan tüm futbolculara 10 üzerinden “0” veriyorum.