Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir törenle işbirliği protokolüne Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz tarafından imza konuldu.

Öte yandan projelerin yürütülmesi amacıyla Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu tarafından Doç. Dr. Kazım Köse başkanlığında öğretim görevlileri Burcu Daysal, Hakan Demir, Bünyamin Çiçek ve Betül Ağaoğlu'ndan oluşan 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu.

Bu komisyon ilk olarak “Alaca’yı Düşünüyorum” adlı proje kapsamında çalışmalara başladı.

Söz konusu proje kapsamında Alaca’da bulunan okullar ziyaret edilerek çok sayıda öğretmenin katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda Alaca için neler yapılabileceği konusunda çeşitli fikirler üretildi.

Toplantılarda eğitimin her kademesindeki öğrencilerin aileleri ile işbirliğini güçlendirerek okul-aile-üniversite arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamak; öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarını arttırmanın yanı sıra, onları, toplum değerlerine saygılı, ahlâklı, özgüveni yüksek ve sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler olarak geliştirmenin önemi vurgulandı.

Toplantıya katılan öğretmenler Alaca bünyesinde bilinen özel çocuklar ile ilgili bir çalışma yapılması önerisini getirerek, Alaca MYO ile ortak eğitsel, kültürel ve ekonomik çalışmalarda yer almaya hazır olduklarını belirttiler.

Proje Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Kazım Köse, okul ziyaretlerine devam edileceğini dile getirerek, önümüzdeki günlerde sürdürülebilir proje girişimlerine başlayacaklarını söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim