Afrin Zaferi’ni ülkemize kazandıran kahraman ordumuza minnettarız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

15 gün kadar önce, Sayın Cumhurbaşkanı; “Afganistan’a, Somali’ye, Balkanlar’a çağırdın, geldik. Şimdi de ben çağırıyorum. Haydi bakalım NATO, Suriye’ye gel!”

Gelmeyecekleri, hatta tam tersine aleyhimize çalışacakları; geçmiş olaylarla kanıtlanmış durumda.

Örnek çok ama biz ikisini anımsayalım:

* Türkiye, Rumların Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak amacıyla adada başlattıkları zulüm ve katliamlar karşısında garantörlük hakkını kullanmak isteğini bildirince, dönemin ABD Başkanı Johnson’un çirkin mektubu ile karşılaştı. Daha sonra Türkiye Londra ve Zürich anlaşmalarından doğan garantörlük hakkını kullandı ve ambargo uygulandı.

* İncirlik’te Çekiç Güç’ün Saddam’dan Kürtleri koruması beklenirken; PKK’ya silah yardımı yapılmasına şahit olundu.

böyle oluyor diye düşünürken Whatsapp’tan Fransa ile ilgili ilginç ve de korkunç bilgiler geldi. Bilgileri gönderen güvenilir dostumdan kaynağını öğrenmek istedim. Kendisi de güvenilir bir dosttan aldığını söylemekle yetindi.

Whatsapp’tan gelen bilgi şöyle;

“Önce Eski Fransa Başkanı Chirac’ın 2008’deki bir konuşmasıyla başlayalım. Şöyle demiş: “Afrika olmasaydı, Fransa 3. dünya ülkesi olurdu.” Bu konuşmanın nedeni Fransa’nın Afrika’daki eski sömürgelerine bağımsızlıklarını (!) verirken imzalattığı 11 maddelik koloni yasaları. Fransa, eski sömürgesi olan 14 Afrika ülkesinden koloni vergisi adıyla hala (evet hala) yüklü miktarda vergi alıyor.

Bu 14 Afrika ülkesinden Fransa’nın kasasına yılda yaklaşık 500 milyar dolar para giriyor. Sadece bununla sınırlı değil, çok daha fazlası var. 14 ülke, yurtdışındaki paralarının %85’ini Fransa Merkez Bankası’na yatırmak zorunda. Yıl içinde ihtiyaç duyarsa %15’ini ancak alabilirler. Daha fazlasına ihtiyaç varsa, %65’e kadar olanını Fransız Merkez Bankası’nın faiziyle ancak alabiliyor (kendi parası için faiz ödüyor)

Koloni yasaları gereği ülkede çıkan madenleri ilk olarak Fransa’ya sormak zorundalar. Fransa istemezse başka ülkeler alabilirler. Ülkedeki tüm ticari ve askeri alımlarda, ihalelerde Fransız firmaları öncelikli olmak zorunda (yasa gereği zorunlu) . Bunları kabul etmeyen devlet başkanları ya öldürüldü ya da darbeyle uzaklaştırıldı. Afrika’daki darbelerin %61’i bu 14 ülkede oldu.

Chirac ne demişti tekrar hatırlayalım: “Afrika olmasaydı, Fransa 3.dünya ülkesi olurdu…”

önceden sömürgesi olan Benin, Burkina Faso, Gine, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon, Fransa’ya hala sömürge vergisi ödeyen ülkeler.

Evet aktardığımız bilgilerde görüldüğü gibi Fransa anlatıldığı gibi “medeniyetin beşiği” değil sömürgeciliğin, hırsızlığın ve haksızlığın başıdır. Şimdi ki parlak medeniyetleri başkalarının gözyaşları üzerinde kurulmuş medeniyettir.”

Bu yazıyı bazı dostlarımla bende paylaştım. Metin Erişken’den gelen ilginç yorumu siz değerli okuyucularım ile paylaşmak istiyorum; “Bugüne kadar Türkiye’yi idare edenler Afrika’nın yolunu bilmiyorlardı. Çok şükür şimdi komşu kapısı oldu. Avrupa bize neden kızıyor belli oldu.”

Metin Bey güzel özetlemiş. Aslında, Fransa'nın bu utanmazlık itiraflarının üzerine kitap bile yazılır. Ben “Neredesin ey insan” demekle yetineceğim ama Fransa’nın insanlık dışı bu uygulamaları Belçika Kralı 2. Leopold’un Kongo katliamı ile karşılaştırılınca çok daha hafif kalıyor.

Geride bıraktığımız akşam üç ayların müjdecisi Regaip Kandili’ni hep birlikte idrak ettik. Bu vesile ile Regaip Kandilinizi ve mübarek üç aylarınızı kutluyorum.

En güzel günler sizlerin olsun.