“Rota Kupa” sloganıyla başlayan ve hüsranla sonuçlanan sezonun bitiminde, en çok merak edilen konu, Çorum FK’nın yeni sahibinin kim olacağıydı. Kaptan Murat Yıldırım’ın kulübü satın alması ve başkanlık koltuğuna Oğuzhan Yalçın’ı oturtmasından sonra da, yönetimde kimlerin yer alacağı ve takımın yeni sezondaki hedefi merak konusu oldu.

Yeni yönetim, önceki gün düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Genel anlamda, genç ve dinamik bir yönetim oluşturulduğunu gördük. Yönetim için, “Fena değil” diyen de var, “Beklentilerin altında” değerlendirmesini yapan da. Hangi yaklaşımın doğru olduğunu zaman gösterecek. Ancak, büyük bir şevk ve heyecanla yola çıkan bu genç oluşuma, zaman tanımak ve destek olmak gerektiğinin altını çizmek istiyorum. “Falanca zamanında şu yorumu yapmıştı, şu bunu demişti, o bunu yapmıştı. Bunların ne işi var yönetimde?” gibi kısır çekişmelere neden olacak söylemlerden uzak durmak, camianın yararına olacaktır.

Yeni bir sayfa açılmıştır ve bugün tek yumruk olma zamanıdır. Çünkü, camiayı meşakkatli bir sezon beklemektedir. Özellikle, mali anlamda yönetimin işi zordur ve bu yolda şehir olarak Çorum, büyük bir sınav verecektir.

Yeni sezon hedefiyle ilgili olarak da, Başkan Oğuzhan Yalçın, şehrin vereceği desteğe göre bir yol haritası belirleyeceklerini söyledi. Ki, doğrusu da budur. Çünkü “Dereyi görmeden paçaları sıvamak” bir hayal kırıklına daha sebep olabilir. Bu da, bundan sonraki yönetimlerin inandırıcılığını yitirmesine ve güven erozyonuna neden olabilir.

Sonuç olarak, herhangi bir kaosa meydan vermeden, kulübe sahip çıkılmıştır. Çorum’un da, tüm dinamikleri ile bu oluşumu, hem maddi, hem de manevi anlamda sahiplenmesi lazım.

***

6 takımın katılımıyla başlayan, daha ilk yarı bitmeden de Mecitözüspor’un çekilmesi üzerine, 5 takımla devam eden 2.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi, planlanandan 1 hafta önce bitti. Fikstüre göre, son maçlar 29 Mayıs’ta oynanacaktı ama, Oğuzlar Belediye Gülabibey Gençlikspor’un son hafta maçlarına çıkmayacaklarını bildirmeleri üzerine, ortada maç falan kalmadığı için, sezon erken bitmiş oldu.

Tabii, sadece erken bitmeyle kalsa, iyi. Oğuzlar Belediye’nin Alaca Belediye ile olan maça çıkmayacağını açıklamasıyla, Alaca Belediye lig ikincisi olarak 1.Amatör Küme biletini cebine koydu. Haliyle, Kargıserispor cephesi bu duruma tepki gösterdi.

Her takımın, bir kez maça çıkmama hakkı var. Federasyon buna müsaade ediyor. Oğuzlar Belediye bu hakkını kullandı, bu normal. Ama, Alaca Belediye ile Kargıserispor çekişirken, Oğuzlar Belediye’nin maça çıkmaması etik değildir. Ha, ligde puanı bulunmayan Oğuzlar sahaya çıksa ne olur? En azından, maçın sonucu sahadaki skora göre tescillenir ve kimsenin de diyeceği bir şey olmazdı.

Etik olmayan bir diğer konu ise, ASKF’nin, daha maç sonuçları tescil edilmeden, kupaları vermesiydi. Belki, şampiyon Gülabibey, Çorum’daki son maçını oynadığı için kupasının verilmesi tolere edilebilir. Ama, Alaca’nın kupasını hemen vermek, “Bir daha Alaca’ya kim gidecek, gelmişken kupasını verelim” anlamında da yorumlanabilir. Bu da, yanlış bir yaklaşımdır. İşin yönetici boyutundaki insanların, camiaları karşı karşıya getirebilecek karar ve davranışlardan uzak durmaları gerekir.

Sevabıyla, günahıyla, bir sezon daha bitti. Şampiyon olan Gülabibey Gençlikspor ve ikinci olarak 1.Amatör Küme’ye yükselen Alaca Belediyespor’u tebrik ediyor, yeni sezonda başarılar diliyorum.