Emperyalizm, müdahil olduğu ülkelerin başından her türlü belayı (terör, ekonomik kriz vb.) eksik etmeyecek ve o ülkedeki her kapıdan hain derleyerek gemisini yürütecektir.

1970’li yılların ikinci yarısında Türkiye’de yaşanan gerginlik ve şiddet toplumu 12 Eylül 1980 darbesine hazırlamak için dayatılmış bir “Küresel Mühendislik”tir. İşte bu dönemin sonlarında Ermeni terör örgütü ASALA’nın işlediği cinayetlerin uygulanan planın uluslararası ayağı olarak kullanıldığını söyleyebiliriz.

Burada o yılları yaşayanlara hatırlatmak ve genç kuşaklara da özet bilgi vermemiz yararlı olacaktır.

ASALA, İngilizcede "Ermenistan'ın Kurtuluşu için Gizli Ermeni Ordusu" anlamına gelen, “Armenian Secret Army for the Liberation of Armenia”nın kısaltmasıdır.

1975 yılında Lübnan İç Savaşı esnasında, Beyrut şehrinde, sempatizan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin yardımı ile Agop Agopyan tarafından kurulmuştur. Agopyan'a göre örgütün temel amaçları Ermeni ilkesinin dünya kamuoyuna tanıtılması ve yurtdışı Ermeni toplumunda milliyetçi duygunun yükseltilmesi olmuştur. ASALA özellikle bağımsız bir Ermenistan kurmak, Ermeni Soykırım iddialarını Türkiye Cumhuriyeti hükümetine kabul ettirmek, tazminat ödettirmek ve iddia edilen Ermeni vatanına topraklarını devrettirmek için çalışmıştır. ASALA militanları bir dönem Yunanistan ve Suriye İstihbarat servislerinin her türlü eğitim, öğrenim ve lojistik destek kolaylıklarından yararlanmışlardır.

Ermeni teröründe, Türkiye'deki iç huzursuzluğun zirveye çıktığı 1979 yılından itibaren büyük bir artış gözlenmeye başlanmıştır. Ermeni teröristler, 21 ülkenin 38 kentinde, 39'u silahlı, 70'i bombalı, biri de işgal şeklinde olmak üzere toplam 110 terör olayı gerçekleştirmişlerdir. Bu saldırılarda Türkiye'nin 42 diplomatı ile 4 yabancı uyruklu kişi hayatını kaybederken, 15 Türk ve 66 yabancı uyruklu kişi de yaralanmıştır.

ASALA'nın Türkiye içinde ilk terör eylemi 07 Ağustos 1982'de Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleştirdiği bomba saldırısı olmuştur. Saldırı sonucunda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 72 kişi yaralanmıştır.

Paris'te Türk Hava Yollarını bombalayan örgüt üyelerine 30 ay ceza verilmiştir. 1983 Temmuz'unda gerçekleşen Orly Havaalanı katliamında 8 kişi öldürülüp 52 kişi yaralanmıştır.

ASALA, kendi milliyetçi hedeflerinin yanı sıra Marksizm-Leninizm’i de desteklemiş, benzer eğilimleri olan İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA), PKK/Kongra-Gel/KADEK, ve Kızıl İtalyan Tugayları (Italian Red Brigades) gibi diğer uluslararası silahlı örgütler ile işbirliği yapmıştır.

1985 yılından sonra ASALA tarafından kayda değer bir terör eylemi gerçekleştirilmemiştir. (Kaynak: Vikipedi)

Burada ilginç nokta ASALA’nın 1980 yılında resmi terör örgütü listesine alınmasıdır. 12 Eylül 1980’de Türkiye’de ABD’nin “Bizim çocuklar” dediği askerlere yaptırdığı darbe ile örtüşmektedir.

ASALA’nın 1985’den sonra kayda değer bir eyleminin olmaması da bir başka ilginçliktir. PKK terör örgütü, 1984’de Eruh’ta silahlı bir saldırı ile eylemlerini tırmandırmaya başlamıştır.

(ASALA’nın kuruluş tarihi Vikipedi’de 1975 olarak verilmekteyse de ilk cinayet 28 Ocak 1973’de ABD’nin Santa Barbara kentinde Los Angeles Başkonsolosumuz Mehmet Baydar ile Konsolos Bahadır Demir’in Baltimore Oteli’nin lobisinde Mıgırdıç Yanikiyan adlı Ermeni tarafından öldürülmeleridir. Suikastın arkasından ASALA çıkmıştır. Yani örgütün kuruluşu bizce 1975’den eskiye gitmektedir.)

PKK terör örgütü ile açık, gizli yıllardır müzakere eden AKP artık kendince “nikâh masasına” oturmuştur. Gelin ata binmiş, ya nasip demiş misali küresel dünürcüler ve şahitler huzurunda Wilson’un ruhunu çağırarak Büyük Kürdistan peşindedirler. Wilson der demez Büyük Ermenistan’ı hatırlamamak tarihe aykırıdır.

Son günlerde gözümüze çarpan Erzurum Gazetesinde çıkan İHA kaynaklı bir haber bu yazıya yol açmıştır.

ASİMED’ten NOR ASALA UYARISI

“Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenilerin geçtiğimiz 2012 Ağustos ayında Lübnan’ın Anjar kasabasında “ Nor Asala” yani “Yeni Asala” ismi altında yeni bir terör örgütü kurduklarını ilan ettiklerini belirterek, bu örgütün içerisinde Ermenistan, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Gürcistan, Rusya, Fransa, Lübnan, İran, Suriye, ABD ve Belçika’dan Ermenilerin yer aldığını söylemiştir.

YENİ TERÖR ÖRGÜTÜ

Amaçlarının, “Yeni Ermenistan” olarak adlandırdıkları yeni bir ülke kurmak olduğunu belirten örgüt üyelerinin bunun için silahlı ve siyasi bir mücadele başlatacaklarını ifade ettiklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Bu örgütün içerisinde Ermenistan, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Gürcistan, Rusya, Fransa, Lübnan, İran, Suriye, ABD ve Belçika’dan Ermeniler bulunmakta. Yayınladıkları bildiri de Türkiye’den sözde soykırımı tanıma, toprak ve tazminat talep ettiklerini acıkça belirtiyorlar. Ayrıca Ukrayna’nın Bucak bölgesinde Kuzey Batı Ermenistan devletinin kurulmasını istiyorlar. Bu terör örgütünün yapmak istedikleri şeyler yukarıda saydıklarımızla da sınırlı değil. Hedeflerinde Azerbaycan’ın büyükelçi ve ataşeleri de var. Ayrıca yetiştirdikleri intihar bombacılarıyla Türkiye’de ve Azerbaycan’da bazı siyasetçileri, tarihçileri ve işadamlarını hedef alacaklarını açıkça söylüyorlar. Qurgen Markaryanı öldüren Ramil Seferova’yı, Hrant Dink’i öldüren Yasin Hayal’i, Sevag Balıkçı’yı öldüren Kıvanç Ağaoğlu’nu ölümle cezalandıracaklarını iddia ediyorlar. Azerbaycan’ın kuzeybatısında bulunan Zakatala (Zaqatala) bölgesinin, Abazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan’a dâhil edilmesini ve Azerbaycan’ın kuzeyinde yaşayan Lezgilere özerklik verilmesini talep ediyorlar” diye konuşmuştur…