Yine bir 19 Mayıs daha...

19 Mayıs 1919'da Samsun’a ayak basmasından başlayarak, Kurtuluş Savaşının her aşamasında ve sonrasında yaptıklarıyla, her yıl daha da artan bir sevgiyle bağlanıyoruz Mustafa Kemal'e...

Vaktiyle üç kıt'aya hükmetmiş bir imparatorluğun enkazından, çağdaş, aydınlık, yenilikçi, koskaca bir Türkiye Cumhuriyeti kuran asrın liderine hayranlık ve minnet duygularımızı yad ediyoruz.

Ulu önder gençlere çok güvenmiştir. Gençliğe hitabesinde onlara seslenirken ülkenin hangi zor koşullarda içinde bulunacağından söz etmiş, muhtaç oldukları kudretin de damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu vurgulamıştır.

Atatürk’ü anlamak özellikle yeni yetişen nesiller için önemlidir. Atamız "Ey yükselen nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek sizsiniz." demişti.

Bizler, Atatürkçü aydın öğretmenlerimiz sayesinde bu bilinçle yetişmiş bir nesil olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyor, yine günümüz gençlerinin de bu bilinçle yetiştirilmelerini temenni ediyoruz...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs günü, Ata’nın isteği üzerine "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaya başlanmıştır.

20 Haziran 1938'de "Gençlik ve Spor Bayramı" adı ile milli bayramlar arasına katılarak 7 Mart 1981'de "Atatürk'ü Anma" eklenilerek "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

101. yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun!

Nice yıllara...