İnsan hakları mı?

Birleşmiş Milletler bünyesinde 1946 yılında, insan haklarının geliştirilmesi amacı ile İnsan Hakları Komisyonu oluşturulmuştur. Komisyonun görevi ve amacı, insan hakları ile ilgili her türlü inceleme ve tavsiyelerde bulunmaktır. Buna istinaden10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Günü olarak ilan edilmiştir. Bu yıldan itibaren de her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Sözüm ona, insan hakları kutlamalarını kandırmacadan ibaret olup sembolik etkinlikler olduğunu düşünüyorum. Birleşmiş Milletler’in 193 üyesinden daimi üyeleri olan ABD-Rusya-Fransa-İngiltere-Çin Halk Cumhuriyeti gibi ülkeler tabiri caizse dünyayı yöneten kapitalist (sömürgeci)ler Ortadoğu'yu birbirine katıyor.

PKK-El-Kaide-IŞİD gibi törer örgütlerini yaratıyor insanları birbirine kestiriyorlar. Okullar-hastaneler, siviller, masum insanlar bombalanıyor. Yerlerinden, yurtlarından, evlerinden oluyor, masum çocukların cansız bedenleri toplanıyor. Dünyanın gözü önünde bütün bunlar olurken, insan hakları günü diye bir günü kutlayabilmek için insanoğlunun önce yüzündeki maskeyi indirmesi elzem olmaktadır.

Genelden özele inmek gerekirse ülkemiz olarak bakıldığında da Atatürk düşmanlığının tavan yaptığı son dönemlerde ise onun bu ülke insanına sağladığı hakların ve nimetlerin çok iyi anlaşılması lazım ki, çocuklar taciz edilmesin, kadınlar saldırıya uğramasın, askerler şehit olmasın.

Yoksa; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insanların hakları olan, kendini inkâr eden riyakâr bir bildirgeden öteye gidemez. Ben sözlerimi güzel bir yalvarış(dua) ile bitirmek istiyorum.

Allah'ım dünyadaki tüm insanların kalplerine sevgi tohumları ek!

Sevgiyle kalın....