Meclis’e giren ilk milletvekillerinden birisinin kendisi olduğunu belirten Köse, “Yalnızca ve yalnızca milli iradeyi ve demokrasimize sahip çıkmak için Meclis’teydim. Aynı sizin bugün yaptığınız gibi. Biz bu memleketi sokakta bulmadık. Bu yurdu sokakta bulmadık. Vatan hainlerine teslim edecek bir karış toprağımız yok” dedi.
Geçmişte olduğu gibi bu memleketin çok karanlık günler gördüğünü, çok ihanetler yaşadığını, çok zulümler ve vatan hainleri gördüğünü kaydeden Köse, “Ama bu memleket bütün bu karanlıkların içerisinde dahi memleketin tam bağımsızlığına, insanca ve hakça paylaşıma sahip çıkacak yurtsever vatan evlatlarını da gördü. Bu yolda ömrünü seve seve vermeyi hazır vatan evlatlarını da gördü. Aynı 15 Temmuz’da olduğu gibi, aynı Bayat meydanına toplanan sizler gibi. Vatan hainlerinin unuttukları bu meydanları dolduran yurtsever yoldaşlarımızdı” ifadelerini kullandı.
Milletlerin tarihinde önemli dönüm noktalarının bulunduğuna dikkat çeken Köse, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Milletleri millet yapan da zaten budur. Mesela 1071 önemlidir Malazgirt Savaşı, Sultan Alparslan’ın Anadolu ya geldiği tarih. 1453 önemlidir İstanbul’un fethi, Plevne savunması önemlidir, Çanakkale Savaşları Çanakkale geçilmez diyen askerlerimiz şehitlerimiz önemlidir, Başkomutanlık Meydan Muharebesi önemlidir, Cumhuriyet önemlidir, çok partili yaşam önemlidir. Yine önemli olaylardan bir tanesi de 15 Temmuz olmuştur. 15 Temmuz’da bir tarih yazılmıştır. Türkiye’de yaşayan 79 milyon başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, siyasi partilerin genel başkanları olmaz üzere hepsi mille iradeye sizlerin iradesine sahip çıkmak için seve seve canlarını ortaya koymaya hazırdılar. Zaten vatan hainleri de bunu unutmuşlardı.
Biz bu memleketi sokakta bulmadık. Milyonlarca şehidin kanlarıyla sulanan bu topraklarda yaşıyoruz. Gidecek başka bir yerimiz de yok. Bize bizden başka dostta yok. Bize 15 Temmuz bunu gösterdi. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Bozarsa bakın Avrupa’nın göbeğinde Yugoslavya’yı yediye bölen ülkeler vardı. Suriye’yi, Irak’ı bölmeye çalışan ülkeler vardı, Müslüman kanı döken ülkeler vardı. Birliğimizi dirliğimizi bozmayacağız. Allah yolumuzu açık etsin, yolunuzu açık etsin.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim