Geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleştirilen ziyarette İsbir, Ortaköy’de hayata geçirilmesi planlanan 3 acil projenin dosyasını Genel Başkan Yardımcısı Gül’e teslim ederek, kendisinden destek istedi.
Ortaköy’ün tarihi bir ilçe olduğunu ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirterek buna rağmen ilçenin bir takım sorunlarının olduğunu ifade eden İsbir, “Ortaköy’ün sokağında, caddesinde ve meydanında kilit taşı yok. Yine ilçemizde 16 yıldır amatör futbol takımımız olduğu halde iç maçlarda konuk takımları ağırlayacak sentetik sahamız da yok. Ayrıca, ilçenin içerisinden geçen Çorum-Amasya karayolunun 1980’lerden beri bakım ve onarımı yapılmıyor” dedi.
Bu 3 sorun ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na proje hazırlayıp sunduklarını ifade eden İsbir, projelerin hayata geçirilmesi için destek beklediklerini söyledi.
Turizm potansiyeli yüksek olan Ortaköy’ün hak ettiği hizmetleri alamadığını dile getiren Gül ise, ilgili bakanlıklar ile görüşmeler yapacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim