AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un katılımıyla Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Kadın Eğitim ve İstihdam Merkezi tarafından hazırlanan LAKEM projesinin imza töreni gerçekleştirildi.
Törene; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Laçin Halk Eğitim Müdürü Bekir Özdemir, Çok Programlı Lise Müdürü Muzaffer Çelik ve Müdür Yardımcısı Mücahit Sarı katıldı.
İmza töreninde konuşan proje koordinatörü Mücahit Sarı, LAKEM projesinin dezavantajlı kişilerin meslek sahibi olmalarını ve sosyal hayata entegrasyonlarını hızlandırmak amacıyla hazırlanan bir proje olduğunu söyledi.
Sarı, “Okul idaremiz ilçemizin dışarıya göç vermesinin önüne geçebilmek adına kendine eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında sosyo-kültürel bir takım görevler atfetmiş ve bu projeyi hayata geçirmiştir” dedi.
Projenin görkemli bir açılış programıyla uygulanmaya başlayacağını ifade eden AK Parti Çorum Milletvekili Ceritoğlu, “Bu projede Laçin'de ikamet eden 18-40 yaş arasındaki 40 bayanın 200 saatlik ebru sanatı kursuna, 320 saatlik çinicilik kursuna tabi tutularak meslek edinmeleri planlanmaktadır.12 ay süreli projede kursiyerler katılım sağladıkları her gün için 25 lira ücret alacak, ayrıca ürettikleri ürünlerin satışından da ek gelir elde edebileceklerdir” ifadelerini kullandı.
Proje ile işsiz bayanların meslek sahibi olmalarının hedeflendiğini belirten Ceritoğlu, “116.500 euroluk bütçeye sahip projede işsiz konumdaki bayanların meslek sahibi olmaları hedefinin yanında KOSGEP destekli iş yeri açma- işletme eğitimleri, girişimcilik seminerleri, kadının iş hayatındaki yerini konu edinen konferanslar, iş sağlığı güvenliği eğitimleriyle çok yönlü eğitim faaliyetleri de yer almaktadır” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim