Alaca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetlerine son olarak İlim Yayma Cemiyeti Alaca Şube Başkanı Adem Demir ve Diyanet-Sen Alaca Temsilcisi Erdem Kayabaş tarafından birer bildiri okundu.
Geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasiden ve haktan yana olduklarını söyleyen İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Adem Demir ve İYC üyeleri milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınadı. Heyet adına bildiriyi okuyan Demir, milletin meşru iradesini çiğnemeye çalışan her türlü kalkışmayı kınadıklarını belirterek vatandaşın özgür iradesi ile seçtiği temsilcilerini, milletin kendilerine emanet ettiği silahlarla ortadan kaldırmaya çalışan yapının, milletimiz ve milli iradeye bağlı güvenlik güçleri tarafından bertaraf edildiğini söyledi.
Milletin 15 Temmuz günü demokrasiye yapılan saldırıyı önlediğini, halkın demokrasiye sahip çıktığını söyleyen Demir, “Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı, muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, takdiri hak etmektedir. Başta Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Ülke içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkarılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz” diye konuştu.
Diyanetsen-Sen Alaca Temsilciliği adına da bildiri Erdem Kayabaş tarafından okundu. Darbe girişimini kınadıklarını söyleyen Kayabaş, FETÖ’cülere milletin en büyük dersi verdiğini kaydetti. Göğsünü mermilere siper eden Türk milletinin FETÖ mensuplarını tarihin çöp sepetine gönderdiğini belirterek teşekkür eden Kayabaş, MOSSAD ve CIA’dan emir alanların bu ülkenin geleceğine ipotek koyamayacağını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim