Çorum’un elektrik dağıtım hizmetlerini yapan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) ilimiz Dodurga İlçesi’nde bulunan işletme ofisini kapattı.

YEDAŞ Dodurga İşletmesi’nin kapısına kilit vurulurken, camına da “Değerli Müşterilerimiz; abonelik vb. işlemlerinizi Oğuzlar, Osmancık ve Merkez işletmelerden yaptırabilirsiniz” yazısı asıldı.

Her türlü hizmetin vatandaşın ayağına gittiği ve rekabet ortamında da kurum veya kuruluşların müşteri kazanabilmek için büyük kolaylıkları sağladığı günümüzde, bölgenin tek elektrik satan kuruluşu olan YEDAŞ’ın böyle bir tutum içerisinde olması ilçe halkının tepkisini çekti.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, YEDAŞ İl Koordinatörü ile konuyu defalarca görüştüğünü ve kapatma kararının insanları sıkıntıya sokacağını anlattığını hatırlattı.

Kendisinin diğer iki ilçede kendilerine ait tapulu işletme şeflik binalarının olduğunu beyan ederek, Dodurga’da binaları olmadığı için böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını söylediğini açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Aydın, kendilerine belediyeye ait binada gerekirse kirayı formalite bir rakama çekebileceklerini belirtmesine rağmen koordinatörün bu teklifini hiç dikkate almadığını ileri sürdü.

YEDAŞ’ın işletme şefliğini kapatmasının Dodurga’ya yapılan bir haksızlık ve ilçe halkına zulüm olduğunun altını çizen Başkan Aydın, bir başka önemli konuya daha dikkat çekerek, “Ayrıca Dodurga ADL yeraltı kömür işletmesinden dolayı ilçenin elektrik arızalanmasının ve anında müdahale edilmediğinde çok büyük can kayıpları olabileceğini belirtmemize rağmen karardan dönülmedi” dedi.

İşletme şefliğinin kapatılmasından ve ilçe halkına aydınlatma konusunda hizmetlerin yetersizliğinden rahatsız olduğunu belirten Aydın, her türlü girişime rağmen özel sektör olduğu için bir yaptırımlarının olmadığının da dert yandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim