AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkiye’nin istikrarını bozmak isteyenlerin bulunduğunu vurgulayarak, ülkeyi istikrarsızlaştırarak geçmişte olduğu gibi ‘Ne olacak memleketin hali, Ne olacak milletin hali’ diye insanları tedirgin etmek isteyenlerin varlığına dikkat çekti.

15 Temmuz darbe girişiminin de bunun için yapıldığını ifade eden milletvekili Uslu, “Aramızda yanlışa tenezzül eden, fırsat veren, destek olan varsa onları uyarmak bizim boynumuzun borcudur. Hem Alaca’daki, hem Çorum’daki güzel gelişmeyi, devletimizin güzel hizmetlerinin devam etmesini istiyorsak Türkiye’yi savaş ortamından, kavga ortamından. Darbe ortamından uzak tutup istikrarlı hale getirmemiz lazım” dedi.

Anayasa referandumu hakkında da açıklamalarda bulunan milletvekili Uslu, “Cumhurbaşkanının yetkileri de belli. Vatan hainliği suçlaması hariç Cumhurbaşkanı her türlü ithamdan, suçlamadan, hukuktan muaftır. Cumhurbaşkanımız ne diyor, bunu değiştirin diyor. Ben halk adına seçilen birisiysem halkın önünde hesap vermek, yargıya gidip hesap vermek istiyorum. Oysa şimdi Cumhurbaşkanlığı makamının bir sorumluluğu yok. Darbe yapıyorlar, anayasa kitapçığı fırlatıyorlar. Kriz üzerine kriz yaşatıyorsunuz bu ülkeye hiç kimseye hesap soramıyorsunuz. Oysa Cumhurbaşkanımız diyor ki ben yanlış yaparsam hesap vereyim diyor. Böyle diyen bir Cumhurbaşkanının halka hesap vermekten korkmadığı için takdir edilmesi gerekir. Yargıya hesap vereceğim diyen bir insandan korkmamak gerekir. Hukuk dışına çıkmayacağım diyorsa o zaman yapmamız gereken şey Cumhurbaşkanımıza destek olmaktır. 15 Temmuz’da cumhurbaşkanımıza neler teklif edildi herkes biliyor. Ne yaptı bütün her şeyi bir kenara bırakarak ben milletimin yanındayım dedi. Darbe gecesi uçağının indirilecek olmasına, havada patlatılacak olmasına rağmen İstanbul’a gitti. Çünkü halkına güveniyordu. Bu güveni boşa çıkartmamamız lazım ikincisi hesap verebilir olması gerekiyor üçüncüsü de istikrar her şeyden önemli” diye konuştu.

İstikrarın Türkiye’nin istikbaliyle yakından ilgili olduğunu belirten Uslu, “Hem Türkiye’nin ikbali, bekası için hem de istikrar için referandumda hep birlikte belirleyeceğiz. Aramızdaki ayrılık gayrılık derin dondurucuya konulmuş olacak. Bu hizmetlerin devamını istiyorsak, Türkiye terörle uğraşmasın, imkânlarını terörle mücadelede harcamasın millete hizmet olarak harcasın diyorsak o zaman bizim tercihimizi istikrardan yana yapmamız lazım. 100 yılda bir lider gelmiştir. Adam gibi adamdır. Hizmetlerin, imkânların, fırsatların başka amaçlar dışında kullanılması yerine halkın hizmetine sunulması için katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Editör: TE Bilisim