Belediye toplantı salonunda düzenlenen eğitime birim müdürlerinin yanı sıra Belediye bünyesinde çeşitli görevlerde çalışan personel katıldı.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen eğitimi, İş Güvenliği Uzmanı İsmail Hakkı Küçükçakar yürüttü. Eğitim kapsamında ayrıca tüm çalışanlar Dr. Bülent Özkıdık tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

İş Güvenliği Uzmanı Küçükçakar, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini, bunun için de herkesin bilinçli bir çalışma ortamında çalışması gerektiğini vurguladı.

Küçükçakar, “İş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk özellikle işçinin kendi hayatını koruması adına da büyük önem taşımaktadır. Yetersiz güvenlik tedbirleri yüzünden birçok çalışan yaralanmakta, hatta hayatını kaybetmektedir. Hedefimiz yapılan bu eğitimlerle kazaları asgariye indirip, daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamaktır.” diye konuştu.

Toplantıda katılımcılara, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, işyeri temizliği ve düzeni, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri ve işyerindeki tehlikeler anlatıldı.

EĞİTİMLER SÜRECEK

İnsan sağlığı ve iş güvenliği konusunu çok önemsediklerini vurgulayan Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, bu konudaki eğitimlerin devam ettirileceğini belirterek, “Çalışan personelimizin sağlığını ve güvenliliğini düşünmek en büyük sorumluluğumuzdur. Önlemek, ödemekten ucuzdur mantığı ile hareket ederek işyerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alabilirsek olabilecek kazaları azaltmış ve tehlikeli ortamları ortadan kaldırmış oluruz. Bayat Belediyesi olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Bir tek personelimizin burnunun kanamasına müsaade etmeyiz. Düzenli eğitimlerin yanı sıra çalışanlarımızın sağlık kontrollerini yaptırıyoruz. İnsan sağlığı her şeyin önündedir. Çalışanlarımız eğitimli ve sağlıklı olursa hizmetlerimiz de sağlıklı ve güvenli olur.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim