Bir dizi ziyaret ve inceleme amacıyla Dodurga’ya giden Vali Mustafa Çiftçi, burada faaliyet gösteren maden ocağını da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kontrol Müdürü Oğuz Semiz, toplam 106 hektarlık bir alanda faaliyet gösteren maden ocağında büyük oranı yeraltından alınacak şekliyle 14 milyon metreküp kömür rezervinin bulunduğunu belirterek, toplamda planlanan çalışmaya göre madende 50 yıllık kömür rezervinin bulunduğunu dile getirdi. Semiz, yıllık ortalama 300 bin ton kömür çıkarıldığının bilgisini verdi.

“KÖMÜRLERİN YÜZDE 90’I SOSYAL YARDIMLAŞMA’YA GÖNDERİLİYOR”

Çorum-Alpagut’tan çıkan kömürün kalite bakımından da Soma’daki kömürle eş değer olduğunu kaydeden Semiz, kömürden çıkan kalorinin 4800 olduğunu ve bunun da miktar olarak ileri seviyede olduğunu söyledi. Semiz, çıkarılan kömürlerin yüzde 90’ının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gönderildiğini ifade ederek, Anadolu’nun birçok farklı bölgesine Dodurga kömürünün gönderildiğini bildirdi.

Dodurga’daki açık ocağı işleten Çelikler ve yeraltı ocağını işleten YS Odaş firmalarının yetkililerinden de bilgi alan Vali Mustafa Çiftçi ve beraberindeki heyet, madendeki incelemenin ardından tıbbı aromatik bitki tarlasına geçti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim