“Rota kupa” sloganıyla başlanılan sezonun son 9 haftasına girilirken, play-off potasının 3 puan gerisinde yer alan Çorum FK, Pazar günü Bodrumspor’la, zorluk derecesi yüksek bir maç oynayacak. Zorlu fikstürü de göz önünde bulundurup, kaybetme lüksünün olmadığını hesap edersek, Çorum FK’nın mutlak suretle kazanması gereken bir maç olacak. Bu yüzden, taraftara çok iş düşecek.

Çorum FK’nın eski teknik direktörlerinden İsmet Taşdemir’in çalıştırdığı Bodrumspor, oldukça formda. İkinci yarının geride kalan 10 haftalık periyodunda topladığı 25 puanla, devrenin lideri olan Bodrumspor, güçlü savunmasıyla dikkat çekiyor. Sezonun ikinci yarısında, sadece 3 gol yemeleri de bunun en belirgin göstergesidir. Ancak, savunmanın göbeğinde, eski Çorumsporlu Onur Akbay’la birlikte görev yapan Süleyman Özdamar, sarı kart cezalısı olduğu için, Çorum FK maçında görev alamayacak ve haliyle savunmadaki denge bozulacak. Çorum FK hücum oyuncularının, bunu avantaja çevirmesi lazım.

Az da olsa şampiyonluk umudu bulunan Bodrumspor, maç öncesinde, Çorum FK’ya göre daha rahat. Ancak, bugüne kadar saçma sapan kayıplarla, krediyi erken tüken Çorum FK’nın özellikle de iç sahada puan kaybetme lüksü bulunmuyor. Ergün Hoca’nın da dediği gibi, eğer bu takım Play-Off’a kalmak istiyorsa, Bodrumspor’u yenmekten başka şansı bulunmuyor. Bu maçta alınacak bir galibiyet, son 8 haftaya girilirken, ciddi bir güven ve moral kaynağı olacaktır.

Yukarıda da bahsettiğim gibi, Bodrumspor maçı, Çorum FK’nın bu sezonki kader maçlarından biri. Yine, önemli eksikler var, ciddi ekonomik sorunlar var. Ama, mazeret yok. Eğer hedef play-off ise, Bodrum maçı başta olmak üzere, sonrasındaki tüm maçlar final niteliği taşımaktadır.

Bu zorlu süreçte, taraftara büyük görev düşüyor. Kar kış, yağmur çamur demeden, koşulsuz bir şekilde, tribünleri doldurup, her zamankinden daha fazla destek vermeleri gerek. Evet, zor bir maç olacak, ama, gerçek kalitesini sahaya yansıtması durumunda, Çorum FT’nın bu grupta, yenemeyeceği takımın olmadığını da unutmamak lazım.